2 maig 2013

Una Fira de la Cooperació molt participativa

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, ahir dimarts 23 d’abril es va tornar a organitzar la fira de la cooperació de Vic, una fira on les entitats de cooperació al desenvolupament poden donar a conèixer les tasques que estan portant a terme.

Aquest any la fira va tenir lloc al carrer Manlleu de Vic, on es va delimitar un espai molt agradable que permetia als visitants passejar i relacionar-se tot participar en activitats diverses en un ambient molt acollidor.

A la fira hi varen participar entitats com Nepamón, Creu Roja, Fundació Vicenç Ferrer, Atelier Trueta, Abarake Bake, Joguines sense Fronteres, Associació de Ghanesos d’Osona, Yanapi, l’associació per la sostenibiltiat ecològica, humana i social i Medicus Mundi Catalunya, i tots varen aprofitar el nombrós públic que surt el carrer per la diada per donar a conèixer la seva tasca, però també per vendre roses i artesania dels diferents països on treballen. Uns globus gegants de color vermell identificaven cada una de les entitats de cooperació i donaven un aspecte molt festiu a la fira.

La novetat d’enguany va ser l’organització d’activitats paral-leles que es varen realitzar entorn a la fira, que va acabar essent molt dinàmica i participativa i on s’hi va crear un caliu d’interculturalitat molt especial.

Durant tot el dia a la carpa d’activitats es va presentar el bagul de cooperació dinamitzat per joves del programa Via Joves que animaven a la gent a conèixer aquest material de cooperació dissenyat per estudiants de la UVic i a participar en l’activitat. A més amb una torre de reproducció tothom qui volia podia visualitzar el documental “Somnis Trencats” i la “Memòria de Cooperació 2012”.

Els espais de contecontes varen ser els més visitats de la jornada ja que varen comptar amb un públic molt nombrós i divers. A les onze del matí al carrer Manlleu, la Laia Solà i en Jordi Vinyoles ens varen explicar històries de l’Àfrica, mostrant les tradicions i els instruments africans i a les sis de la tarda, l’Alba Vinyes i en Roger Pich ens varen explicar una llegenda del Brasil. En totes dues sessions s’hi varen aplegar alumnes de diverses escoles, pares, mares i infants que s’ho varen passar molt bé i varen poder conèixer la diversitat d’històries i costums que viuen els nens i nenes d’altres parts del món.

En general, tan la fira com les activitats paral-leles que s’hi van realitzar varen acollir un nombrós públic que va valorar molt positivament la iniciativa de realtizar una fira d’aquest tipus al carrer el dia de Sant Jordi.