El Consell de Joves de Vic ha celebrat la primera sessió d’aquest any, presidida pel regidor de Joventut, Xavier Farrés. El Consell de Joves és un òrgan de participació de la població jove, de caràcter consultiu i impulsat per l’Ajuntament de Vic, per tal que les persones joves intervinguin en la construcció de les polítiques públiques de la ciutat.

Al llarg de la reunió es van tractar diversos temes: el més important va ser el de fer una avaluació del funcionament del Consell al llarg de la present legislatura, per tal d’analitzar-lo i fer propostes de millora per al futur. També s’ha fet un repàs a les principals activitats adreçades a joves, programades dins del primer quadrimestre de l’any.

En un altre àmbit, s’ha comentat el treball participatiu que es farà els propers mesos a les Taules d’estudiants per generar propostes d’activitats juvenils a la Comissió de la Festa Major de Vic, amb la intenció de donar continuïtat al Pollastre Jove.

Finalment, i com és habitual en les reunions del Consell, dues entitats juvenils han presentat els seus objectius i funcionament. Aquesta vegada, ha estat el torn del MIJAC de la Serra-de-Senferm i de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC).

Pel que fa a la perspectiva del Consell de Joves a curt termini, el 25 d’abril es farà un taller adreçat a entitats sobre com crear valor afegit i com activar i millorar la cerca dels recursos necessaris per desenvolupar la seva activitat. És un taller gratuït per a les entitats i que impartiran tècnics de la Fundació CP’AC.

El Consell de Joves de Vic va fer la primera reunió d’aquest any