El consistori infantil s’ha dut a terme durant 20 anys a la nostra ciutat. Està format per alumnes de sisè de totes les escoles de Vic: Sentfores, Andersen, Guillem-de-Monrodon, Vic Centre, Pare Coll, Santa Caterina de Siena, Sagrat Cor, Escorial, Sant Miquel, Dr. Joaquim Salarich, Estel i la Sínia. Són nenes i nens escollits pels seus companys de classe, els quals aporten la perspectiva dels infants en diferents temàtiques i debats, i d’aquesta manera contribueixen a que la seva veu sigui present en les decisions que afecten el nostre municipi.

L’objectiu principal d’aquest òrgan de participació infantil és fomentar els valors de la democràcia, la participació, el diàleg, el respecte i el pacte per tal de contribuir a la construcció dels futurs ciutadans i ciutadanes de ple dret a través de la pròpia experiència, tant a l’aula com en el consistori infantil.

Consistori infantil 2018/19

La metodologia emprada afavoreix la participació de tots els nens i nenes de la ciutat, ja que els membres del consistori infantil han de traspassar als companys de classe el que han treballat a cada sessió. Llavors a l’aula treballen conjuntament l’encàrrec específic de cada sessió, ajudats per l’equip educatiu, per després poder fer el retorn a la següent sessió del consistori infantil. D’aquesta manera, els consellers i conselleres actuen com a representants i portaveus dels infants, recullen les seves aportacions i les traslladen a la Sala de Plens, on es fan els debats i es prenen les decisions finals.

El dilluns 22 d’octubre del 2018 es va fer el nomenament dels 22 nous consellers i conselleres del consistori 2018/19 en un acte oficial a la sala de la Columna amb la presència de l’alcaldessa, Anna Erra, i del regidor d’Educació, Àlvar Solà.

En aquest acte l’alcaldessa els va fer l’encàrrec per treballar aquest any: fer difusió dels elements del patrimoni de la nostra ciutat. A final de curs, el consistori infantil presenta a l’alcaldessa el fruit d’aquests mesos de treball.

L’any passat, el treball del consistori infantil es va materialitzar en l’edició de dos vídeos de conscienciació ambiental al voltant de l’abocament de residus pel vàter i l’abandonament de trastos al carrer.

El resultat de l’encàrrec, després de moltes sessions de debat i treball, va ser la creació de dos vídeos per conscienciar a la ciutadania sobre els temes ambientals que més preocupen al consistori infantil:

  • Vídeo de sensibilització sobre el que llencem al vàter:

  • Vídeo de sensibilització sobre el desbordament de contenidors: