2020 SEGONA EDICIÓ DEL MERMA

Aquest any 2020 es portarà a terme la cinquena edició dels pressupostos participatius. La primera edició es va fer com a prova pilot a tota la ciutat. A partir d’aquesta primera experiència participativa, l’any 2016 l’equip de govern va determinar que aquest procés de participació es faria a cadascuna de les tres zones en que es divideix la ciutat per la Festa Major (zona verda, negra i vermella). Es va fer un sorteig per determinar l’ordre de les edicions, amb el següent resultat:

  • 2016 zona del Merma (verda)
  • 2017 zona de la Vella (negra)
  • 2018 zona del Nen (vermella)

Com en les anteriors edicions els diners que es posen a participació ciutadana parteixen del pressupost ordinari de 2020 de l’Ajuntament de Vic, cosa que implica que no hi ha restricció temàtica a l’hora de fer propostes.

 

Fem un petit recordatori!

Què són els pressupostos participatius?

Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació que permet a la ciutadania decidir sobre una part del pressupost municipal, a partir de propostes ciutadanes de millora de la zona on es duen a terme els pressupostos o de la ciutat.

En aquesta nova edició dels pressupostos participatius, el Merma torna a dir-hi la seva! Aquest any decidim com invertir 200.000€. 

Qui hi pot participar?

En aquesta nova edició hi poden participar entitats, associacions, col·lectius i tots els veïns i veïnes majors de 16 anys de la zona verda.  És a dir: Caputxins, Vic Nord, Sant Llàtzer, Quatre Estacions i part nord del casc antic.

 

FES UNA PROPOSTA PER MILLORAR LA ZONA VERDA O DONA SUPORT A UNA DE LES PROPOSTES QUE HAN FET LES VEÏNES I VEÏNS DE LA ZONA.

Arranca la nova edició dels pressupostos participatius de la zona verda del Merma 2020!

Com s’hi pot participar?

–         A través del portal web: https://decidim-vic.diba.cat/

– Si no estàs empadronat/da a la zona verda, si ets una entitat, col·lectiu, centre educatiu… pots fer una proposta enviant un correu electronic a vicparticipa@vic.cat . La teva proposta es publicarà a la plataforma DECIDIM.

–         Taules de propostes:

 

L’equip de participació ciutadana havia programat dues sessions per tal de portar al debat les propostes fetes per la ciutadania, per concretar-les i organitzar-les per tal de construir projectes adaptats a les necessitats de veïnes i veïns. Degut a la situació extraordinària d’emergència pel COVID-19, s’està treballant per oferir una alternativa telemàtica  a aquest procés.

 

Troba més informació al portal web: https://decidim-vic.diba.cat/ , a les nostres xarxes socials, al facebook o al twitter, o contacta amb nosaltres!

També us podeu descarregar el Dossier informatiu pressupostos participatius 2020 o el tríptic amb el formulari de proposta aquí.