Nova biblioteca

El mes de juny de 2016 es van presentar els projectes arquitectònics per a la construcció de la nova biblioteca ubicada a l’antiga caserna. De tots els projectes presentats es van seleccionar 5 propostes que van ser les que van passar a la següent fase d’elaboració de l’avantprojecte de la biblioteca. Un cop presentats els avantprojectes, el jurat va decidir un únic projecte guanyador que disposa de 6 mesos per elaborar el projecte executiu de l’edifici de la biblioteca.

Al llarg del mes de juny, a través del web de la biblioteca, la ciutadania podia opinar sobre com t’imagines la nova biblioteca? Quin nom li posaries?. Tot i així, i donat l’impacte i el pressupost del projecte i de la voluntat ciutadana expressada en diferents ocasions es va considerar idoni iniciar un procés de participació ciutadana que va començar el mes de juliol de 2016. En aquesta fase es van fer diferents sessions de presentació i recollida de propostes a la biblioteca Joan Triadú i al centre cívic del Montseny. L’objectiu era fer arribar als 5 arquitectes seleccionats unes primeres propostes ciutadanes que podien tenir en compte a l’hora de realitzar el seu avantprojecte. Aquestes propostes es van lliurar als seleccionats en format vídeo i informe de propostes.

La ciutadania podia fer també les seves aportacions a l’Ajuntament a través del web municipal habilitat per aquest procés participatius, mitjançant correu electrònic dirigint-se a vicparticipa@vic.cat i per telèfon trucant al 93 886 21 00.

Les idees recollides es poden consultar a l’informe de les sessions.  INFORME NOVA BIBLIOTECA