Una de les cinc propostes guanyadores de les votacions dels pressupostos participatius va ser la de posar un aparell desfibril·lador a l’estació d’autobusos, senyalitzar els aparells existents (tant públics com privats), editar material divulgatiu de la informació i finalment incorporar aquesta informació al web de l’Ajuntament i fer-la accessible. La proposta va ser votada per 750 persones.

En aquests moments ja s’ha instal·lat l’aparell desfibril·lador a l’estació d’autobusos, a la façana del carrer Pare Gallissà. Pel que fa a la senyalització dels aparells existents, el personal tècnic de l’Àrea de Salut Pública està treballant per veure en quins punts de la via pública és millor ubicar tres dels desfibril·ladors municipals que ara estan dins d’edificis municipals. Aquesta instal·lació es farà un cop s’hagi definit l’espai cardioprotegit per part dels tècnics. Recordem que amb els diners de la proposta es va comprar l’aparell instal·lat a l’estació d’autobusos i tres cabines per poder posar a la via pública tres aparells que actualment estan en dependències municipals.

En quant a la senyalització, des de l’Àrea de Salut Pública s’està treballant també per incorporar els aparells en el plànol d’informació municipal que hi ha www.vic.cat.

20160407_12233920160407_122401

Vic ja compta amb un desfibril·lador a la via pública