2021 SEGONA EDICIÓ DE LA VELLA

Pots consultar la memòria completa aquí: MEMÒRIA LA VELLA 21

L’any 2021 es van dur a terme els pressupostos participatius a la zona negre de la Vella, als barris del Remei, Sucre, carrer Sant Pere i part del centre històric (Seminari Vell) i el poble de Sentfores-la Guixa.

Durant la fase de propostes es van recollir 89 propostes. Es van descartar les que no complien els criteris dels pressupostos participatius i en van quedar 37. Aquestes es van concretar, agrupar i millorar, i un cop validades tècnicament, en van resultar 12 propostes finalistes que van passar a la fase de votacions.

En aquesta edició 596 persones van emetre vots, el qual representa un 4,23% del total de persones que podien participar.

L’Ajuntament, com en els altres edicions, es va comprometre a assumir el resultat de la votació ciutadana. La partida va ser de 200.000€.

Resultats de les votacions. Proposta guanyadora:

  1. Millores al passeig Pep Ventura i entorn de l’escola centre Pressupost: 200.000 € | 550 punts

El passeig Pep Ventura és un espai de lleure privilegiat situat a la vora del riu Mèder i l’escola Vic Centre; que connecta amb l’anella verda i el centre històric de la ciutat; i aviat, també serà una zona de descans situada al costat de la nova biblioteca de Vic.

Actualment el parc compta amb un parc infantil poc pensat per les diferents edats i habilitat. Per això es proposen millores en les àrees de joc i l’accés al passeig, perquè es converteixi en un espai viu i d’interacció entre els veïns i veïnes dels diferents barris de Vic.

És un passeig on les intervencions que es vulguin fer properes al riu han de comptar amb l’autorització de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) ja que és una zona inundable.

La intervenció consisteix a:

– Instal·lació de diferents estructures de joc i exercici infantil per a diferents edats.
– Tarima per a actuacions musicals o activitats culturals a l’aire lliure.
– Instal·lació d’una font al parc infantil.
– Punt de Wifi gratuït
– Connectar el parc Jaume Balmes i el passeig Pep Ventura amb la eliminació dels murs de l’entrada del passeig.

 Si vols estar informat dels diferents processos participatius de la ciutat de Vic, registra’t al portal web: https://decidim-vic.diba.cat/, segueix-nos a les xarxes socials o contacta amb nosaltres.