Des del curs 1998/99 la ciutat de Vic compta amb un Consistori Infantil. Aquest consistori és un òrgan consultiu i participatiu format per representants dels alumnes de sisè de primària de les diferents escoles de Vic, amb l’objectiu de donar a conèixer la institució de l’Ajuntament, les seves funcions, la seva organització i el seu funcionament als nens i nenes, i conscienciar sobre la pertinença a una comunitat i l’assumpció de responsabilitats en l’exercici dels seus drets i deures com a ciutadans. Alhora el consistori infantil ens permet tenir la visió dels infants davant aspectes de la gestió municipal i els seus àmbits d’actuació.

És un projecte que fa molts anys que es porta a terme a la nostra ciutat, que fomenta un espai de participació per discutir i dissenyar millores reals a la ciutat i del que han sorgit propostes molt interessants, com a resultat de l’encàrrec que cada any reben directe de l’Alcalde o Alcaldessa.

El consistori infantil es reuneix un cop al mes a la Sala de Plens de l’Ajuntament per discutir i treballar sobre el tema que els ha estat encarregat, però no el fan sols/es, perquè comptem amb l’ajuda dels seus companys d’aula, amb els quals comparteixen el treball realitzat durant les sessions i preparen les tasques que els encomanen.

Objectius

Donar a conèixer als nens i nenes dels centres educatius de Vic, l’organització i el funcionament de l’Ajuntament

Establir una relació entre els infants i l’administració municipal i fomentar la participació com a ciutadans i afavorir el compromís, el sentiment de pertinença i de responsabilitat dels infants vers l’entorn en el que viuen

Donar veu als nens i nenes davant aspectes de la gestió municipal  i oferir un espai de debat i reflexió dels infants en relació als projectes i polítiques municipals que els afecten

Destinataris

Alumnes de 6è de primària

Centres educatius participants

Escola Andersen
Escola Dr. Joaquim Salarich
Escola Guillem de Mont-rodon
scola La Sínia
Escola Sentfores
Escola Estel
Escola Vic Centre
Col·legi Vedruna Escorial
Col·legi Fedac Vic – Pare Coll
Col·legi Sagrat Cor
Col·legi Sant Miquel
Col·legi Dominiques Vic – Sta. Caterina de Siena

 

https://www.vic.cat/viure-a-vic/educacio/projectes-de-ciutat/participacio/consistori-infantil-anteriors