El consistori infantil s’ha dut a terme durant 20 anys a la nostra ciutat. Està format per alumnes de sisè de totes les escoles de Vic: Sentfores, Andersen, Guillem-de-Monrodon, Vic Centre, Pare Coll, Santa Caterina de Siena, Sagrat Cor, Escorial, Sant Miquel, Dr. Joaquim Salarich, Estel i la Sínia. Són nenes i nens escollits pels seus companys de classe, els quals aporten la perspectiva dels infants en diferents temàtiques i debats, i d’aquesta manera contribueixen a que la seva veu sigui present en les decisions que afecten el nostre municipi.

L’objectiu principal d’aquest òrgan de participació infantil és fomentar els valors de la democràcia, la participació, el diàleg, el respecte i el pacte per tal de contribuir a la construcció dels futurs ciutadans i ciutadanes de ple dret a través de la pròpia experiència, tant a l’aula com en el consistori infantil.

El funcionament del consistori infantil
Els consellers i conselleres infantils són escollits per treballar l’encàrrec fet per l’alcaldessa i l’equip de govern al llarg del curs, tot i que es dediquen unes sessions inicials a parlar d’aspectes com ara la democràcia, participació, el funcionament de l’Ajuntament, el pressupost municipal i el ple, acompanyats per l’equip tècnic de l’Ajuntament de Vic.

Els consellers i conselleres infantils actuen també d’interlocutors amb els seus companys de classe, a qui transmeten els coneixements adquirits a les sessions realitzades a l’Ajuntament i de qui recullen idees i propostes que després traslladen a les sessions de l’Ajuntament, on es debaten conjuntament amb els consellers i conselleres de les altres escoles.

 

Consistori infantil 2019/20

PRIMERA SESSIÓ

El 21 d’octubre, a la Sala de la Columna, s’acomiada als Consellers infantils del curs 2018-2019 i es dona la benvinguda als nous Consellers infantils en un acte presidit per l’Alcaldessa, Anna Erra i Solà, acompanyada per la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vic, Elisabet Franquesa i Roca.

El 28 d’octubre es du a terme la Sessió de presentació dels nous Consellers infantils  a la Sala de plens de l’Ajuntament de Vic. S’introdueix i es presenta la proposta de feina del Consistori Infantil d’enguany. La regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, va ser la responsable d’encarregar el projecte pel qual hauran de treballar durant tot el curs escolar, el consistori infantil treballarà per convertir en més sostenible, accessible, funcional i inclusiu un parc de la ciutat.

 

Nous consellers i conselleres infantils.