46 membres d’entre associacions de veïns i comerciants; Sindicats i representants polítics, així com associacions d’immigrants i del sector educatiu formen part del Consell.

Fotografia dels membres del Consell de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic.
Ahir al vespre es va constituir el Consell de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Vic en una primera reunió celebrada a la sala d’actes de la Comissaria de la Guàrdia Urbana.

Presidit pel regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, el Consell està format per un representant de cada associació de veïns de la ciutat; un membre de cada entitat de comerciants, un representant de cada partit polític; de cada sindicat, de la coordinadora d’associacions d’immigrants; de les quatre entitats d’immigrants més representatives de Vic; d’un membre de l’àrea social de la UVic i un altre del Consell Escolar; a més de 5 ciutadans proposats i l’Intendent dels Mossos d’Esquadra de Vic. Aquesta configuració, que arriba a les 46 persones, es reunirà un mínim de 3 o 4 vegades l’any.

Ballana, ahir, va esgrimir els objectius i les funcions del Consell: “aquesta taula té especial interès en informar de les línies estratègiques de la regidoria en primer terme, però també debatre i parlar del que preocupa a la ciutat, per tal de canalitzar interessos i propostes”. Malgrat que el Consell no és vinculant, el president es va comprometre “a dur a la pràctica aquelles propostes que pertanyin a les competències que té la regidoria, que siguin realistes acord amb el context actual i que es puguin dur a la pràctica”.

L’aposta pel model de Proximitat de la Guàrdia Urbana, els controls de tolerància zero en casos de sorolls o d’ocupació indeguda de l’espai públic pel que fa a Guàrdia Urbana; les rutes cíviques i les campanyes entorn de l’ordenança municipal pel que fa a Agents Cívics; i la mediació restaurativa i la mediació hipotecària pel Servei de Mediació; van ser les diverses línies de treball que Joan Ballana va glossar per tal de posar en coneixement dels assistents.

Al Consell, on també hi participa l’Inspector en cap de la Guàrdia Urbana, les coordinadores del Servei de Mediació, dels Agents Cívics i de la regidoria, s’hi va presentar la carta de serveis que la regidoria va posar en marxa fa un any i que han rebut un nou enfocament o impuls. Aquesta carta veurà la llum en un màxim de quinze dies en format tríptic i es distribuirà a diversos punts de la ciutat. Joan Ballana va destacar els valors de “confiança, proximitat i ordre com a eixos del nou model que s’ha començat a implementar a Vic i que hem d’acabar de construir entre tots”. En aquesta línia, Ballana va demanar a tots els membres “com menys polititzem i més ciutadà fem el Consell, si hi ha menys partit i més peu de carrer, els ciutadans ens ho agrairan, i més en el context actual”. “Hauríem de fer bandera de l’interès de ciutat sempre per sobre de l’interès de partit” va reblar al final.

El proper Consell, que se celebrarà a mitjans del mes d’octubre, debatrà les propostes que ahir es van posar sobre la taula.

Constituït el Consell de Convivència i Seguretat de Vic