Avui al matí el regidor de Serveis, Toni Serrat i el regidor de barri de les Quatre Estacions, Xavier Farrés han explicat els resultats d’un petit referèndum que s’ha fet a la zona del barri de les Quatre Estacions de Vic en referència als contenidors. Aquesta zona de Vic, en concret al carrer de Bon Aire, es troba que sovint té els contenidors saturats d’escombraries i des de fa un temps els veïns de la zona demanen possibles solucions.

Sovint els contenidors situats en zones més perifèriques de la ciutat indueixen a actituds poc cíviques i unides a que a prop de la zona hi ha un municipi que practica la recollida de deixalles porta a porta provoca que hi hagi aquesta saturació o conductes incíviques pel què fa a llançar els residus.

Durant la presentació el regidor de barri, Xavier Farrés ha manifestat que des de “l’Ajuntament existeix una voluntat clara de cuidar els barris de la ciutat i per suposat als seus ciutadans” i és a partir de detectar les problemàtiques que es prenen mesures de resposta i reacció.

Per la seva banda, el regidor de Serveis, Toni Serrat ha explicat que davant d’aquesta problemàtica, la ciutat de Vic ha decidit posar en marxa un procés de participació amb els veïns de la zona amb la finalitat de donar la solució més consensuada possible. De fet des del consistori es donaven tres opcions diferents: mantenir la mateixa ubicació dels contenidors; anul•lar l’emplaçament concret on hi ha la problemàtica dels contenidors saturats; o bé crear una única zona de contenidors tancada. Els resultats del procés han conclòs deixar els contenidors tal i com estan amb un 46% de vots i durant els pròxims dies s’enviarà una carta als veïns per informar-los d’aquest resultat, segons ha matisat el regidor Serrat.

No obstant, a partir del mes de setembre s’iniciarà una campanya informativa a través dels agents cívics amb l’objectiu de millorar la recollida de deixalles d’aquesta zona i serà a finals d’octubre que es farà una nova reunió amb els veïns de la zona per tal de poder valorar els resultats de les noves mesures.

Consulta als veïns de les Quatre Estacions sobre com millorar la recollida de deixalles