La segona sessió presencial per treballar les propostes dels pressupostos participatius amb la ciutadania va tenir lloc els dies 19 i 23 de maig. Tal i com estava previst, en aquestes sessions es va treballar la detecció de necessitats i mancances a la zona del Merma.

Es va fer a partir d’un mapa de la zona i de diferents elements físics i visuals com mobiliari urbà, vehicles, senyals de trànsit o papers per escriure missatges, per exemple. Els i les participants van utilitzar aquests elements per visualitzar les necessitats de la zona i posar sobre el mapa aquells punts o temes sobre els que creien que s’hauria de fer alguna intervenció o projecte. Per fer-ho se’ls va demanar que responguessin a una pregunta concreta: què li falta a la zona dels verds? Què hi hauria d’haver que no hi sigui?

Un cop contestada aquesta pregunta, se’ls va demanar que fessin la seva proposta tot deixant clar a quina necessitat detectada responia. El treball va ser fructífer ja que van sortir força propostes, relacionades principalment amb les següents àrees: accessibilitat, civisme, manteniment, urbanisme, o mobilitat.

De cara a la tercera setmana de sessions presencials, el que es farà serà aprofundir en aquests propostes i d’altres que en puguin sortir, així com treballar també totes aquelles que hagin arribat a través d’internet.

untitled 0

 

+ info: www.decidim.vic.cat

Sorgeixen les primeres propostes ciutadanes de pressupostos participatius