26 gener 2012

 

Està previst que aquest pla es proposi al Ple Municipal del mes de juny d’enguany

Seguint les directrius de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i amb la intenció de coordinar, planificar i programar les actuacions municipals adreçades a joves, l’Ajuntament de Vic està elaborant el nou Pla Local de Joves per a la legislatura 2012-2015.

 La primera fase de l’elaboració del Pla Local de Joves de Vic (PLJV) és la de diagnosi: conèixer la realitat juvenil, incorporant l’opinió i les propostes dels joves de la ciutat. En aquest sentit, està prevista la realització de dos blocs de grups de discussió: un primer, adreçat als joves associats i al Consell de Joves, que es farà el 28 de gener; i un segon bloc, obert i pel qual només cal inscriure’s mitjançant un correu electrònic adreçat a joves@vic.cat. Aquest últim tindrà lloc el divendres, 3 de febrer, a les 6 de la tarda al Vicjove.

 Finalment i amb la intenció de facilitar al màxim els canals de comunicació entre els joves, hi ha la possibilitat d’emplenar una enquesta en línia disponible al web: www.vicjove.cat, la qual contempla preguntes sobre temes específics, però permet també fer crítiques, propostes i suggeriments. Els joves que ho vulguin la poden emplenar, bé de forma anònima o bé, si estan interessats en seguir el procés del PLJV, deixant les seves dades per ser informats posteriorment.

 Com a culminació del procés participatiu, a mitjan d’abril es farà un fòrum amb la participació de joves, professionals i polítics en el qual es farà la presentació de l?estudi de la realitat juvenil i el retorn de les aportacions rebudes, així com la creació de grups temàtics per definir i redactar propostes pel Pla. Aquest document final hi ha la previsió de presentar-lo al Ple municipal del mes de juny.

 

Per a la redacció del PLJV, l’Ajuntament de Vic compta amb la col·laboració de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, entitat amb experiència contrastada en estudis dels àmbits social i juvenil.

Procés de participació del Pla Local de Joves 2012-2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.