Els propers divendres 30 de novembre i dissabte 1 de desembre tindrà lloc el Gran Recapte d’Aliments, la campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària. El Gran Recapte d’Aliments es porta a terme simultàniament pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya gràcies a la col•laboració d’un gran nombre de voluntaris d’arreu del territori català. A Vic, s’organitza a través del Rebost Solidari que és un projecte conjunt de l’Ajuntament de Vic, Càrites Arxiprestal de Vic i Creu Roja.

El Gran Recapte serà possible gràcies a la col•laboració de 150 voluntaris i voluntàries a la ciutat. Els voluntaris procedeixen de la Borsa de Voluntariat de l’Ajuntament de Vic, Càrites, Creu Roja, de la Fundació Banc dels Aliments així com d’altres institucions i empreses de la ciutat.

A Vic, el Gran Recapte tindrà lloc a 8 establiments comercials: Mercadona (Avda. Olímpia, 1), Caprabo (Crtra. de Sant Hipòlit), el Carrefour i el Lidl (El Sucre) i els supermercats Bon Preu/Esclat (del polígon Mas Beuló, Avda. Països Catalans i c/Arquebisbe Alemany). “Hem passat de 4 establiments a Vic que van col•laborar l’any passat als 8 actuals”, va destacar el delegat del Banc d’Aliments a la comarca que va posar de relleu que “Osona és una comarca molt solidària i el Rebost Solidari és un exemple a seguir per molts municipis catalans”. A nivell comarcal, hi haurà un total de 21 punts de recollida per al Gran Recapte. L’objectiu de la iniciativa és aconseguir 1.400.000 kg d’aliments a la província de Barcelona.

Els aliments bàsics que vol recollir el Gran Recapte són, principalment, oli, llet, llegums, tonyina i sardines en llauna.

150 voluntaris i voluntàries de la ciutat col·laboren en el Gran Recapte d’Aliments d’aquest cap de setmana