Enguany el Consistori infantil donarà suport a diferents projectes que es desenvoluparan a l’ajuntament al llarg d’aquest curs escolar

Aquest dijous, la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic va acollir l’acte de constitució del Consistori Infantil 2012/13. L’acte va ser presidit per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal i va comptar la participació de la regidora d’Educació, Anna Erra, els integrants del Consistori Infantil sortint i els del nou Consell que quedarà constituït.

El Consistori Infantil 2012/13 es consolida com un òrgan de participació infantil perquè els nens i nenes de la ciutat opinin sobre projectes reals que el consistori adult desenvolupa.

El Consistori Infantil de Vic és un projecte inspirat en la línia de treball defensada pel pedagog Francesco Tonucci, defensor del paper actiu dels nens i nenes d’una ciutat en la vida política amb l’objectiu d’incorporar la seva mirada en la construcció de la ciutat.

El Consistori Infantil de Vic va ser creat el curs escolar 98/99 amb la intenció de fer participar els nens i les nenes en la vida social i política de la nostra ciutat. Així, a través de les escoles, els nens i nenes tenen un canal per expressar les seves opinions i propostes per tal de configurar, tots plegats, una ciutat més a la mesura humana.

El Consistori Infantil és format per alumnes de sisè de primària de les diferents escoles de Vic. Hi ha un representant per cada grup de sisè, per això les escoles de dues línies aporten dos representants i les d’una línia n’aporten un. Els membres es renoven anualment, ja que va en paral•lel al curs escolar i, per tant, ha d’anar variant amb el canvi d’alumnes de sisè.

Aquest dijous s’ha constituit el Consistori Infantil de Vic 2012/13