La frase es va triar en un concurs participatiu via Twitter que van guanyar Marta Marly i Montse Fontarnau

Aquest dimecres, l’Ajuntament de Vic va presentar l’última acció de la campanya “Vic, movem-nos amb seguretat”, realitzada conjuntament amb la Fundació RACC. Concretament, es tracta de pintar diversos passos de vianants de la ciutat amb la frase‘Ep! Atura’t i mira!’, amb l’objectiu de disminuir els atropellaments en passos de vianants.

El regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana i el gerent de Projectes de la Fundació del RACC, Xavier Ruestes, van presentar el primer pas de vianants pintat amb la frase ‘Ep! Atura’t i mira!’, situat al carrer Torelló, a l’alçada del carrer Manel Serinanell. En una primera fase, es pintaran els 8 passos de vianants més conflictius de la ciutat i, més endavant, no es descarta ampliar la presència d’aquesta frase a d’altres passos de la ciutat.

La frase va ser escollida en el marc d’una campanya que el departament de la Guàrdia Urbana va fer a través de Twitter (@gurbanavic). Les creadores de l’eslògan van ser Marta Marly i Montse Fontarnau: “Volíem donar un missatge curt i impactant als vianants”, van explicar. La campanya via twitter va rebre 28 propostes durant 10 dies.

Ballana va recordar les diverses accions que s’han portat a terme durant l’any 2012 amb la voluntat de disminuir la perillositat i el risc d’atropellaments dins la ciutat de Vic. Comparativament, entre el 2011 i el 2012, “s’han reduït els atropellaments en un 19%”, fet que, segons el regidor, “encoratja la regidoria a seguir en aquesta línia d’accions preventives”. Durant aquest 2012, la regidoria de Convivència i Seguretat i el RACC han portat a terme un concurs de literatura, fotografia i vídeo destinat als joves; una xerrada per a la gent gran; una obra de teatre dirigida als infants i classes d’educació viària a les escoles amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat.

De la mateixa manera, la Guàrdia Urbana ha realitzat 464 controls de radar (presència gairebé diària a les circumval•lacions i just abans dels passos de vianants); ha convertit els passos de vianants amb més alt índex de perillositat en passos asimètrics i ha fet pintar illetes de seguretat, eliminant algunes places d’aparcament contigües a certs passos de vianants.

Alguns passos de vianants de Vic incorporen l’eslògan “Ep! Atura’t i mira!