Vic té un nou barri, el de Vic Nord, i amb aquest ja en són 14

Aquest dijous, la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic va acollir la sessió de retorn del Pla Director de Barris. L’acte va ser presidit per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal i va comptar amb les intervencions del regidor de Barris, Toni Serrat i de dos representants del Taller d’ocupació del Pla de Barris, Núria Rafart i Miquel Molist.

El Pla Director de Barris és un projecte aprovat per Ple Municipal de Vic amb l’ànim de consolidar la figura i la proximitat del regidor de barri i la de fer un pas endavant en la concepció dels barris. Serrat va explicar que el Pla té 3 objectius: delimitar geogràficament els límits de cada barri, reconèixer la representativitat i importància de les associacions de veïns i veïnes i fer un anàlisi de recursos i planificació de serveis.

Per tal de desenvolupar aquest treball, durant el mes d’octubre es van realitzar 14 tallers participatius per cada un dels barris de la ciutat amb la presència de cada un dels regidors responsables de cada àmbit territorial. En aquests tallers, es van treballar les principals preocupacions i qüestions que afecten directament al barri.

Els tallers es van obrir tant a les entitats veïnals com al veïnat no associat. En aquesta línia, cal destacar que el 54% dels veïns participants no formaven part de les associacions de veïns. D’aquesta manera, “s’ha pogut conèixer l’opinió dels veïns respecte a la delimitació territorial, les fortaleses i amenaces del barri i la representativitat de l’associació de veïns i veïnes”, va dir el regidor de Barris.

Per altra banda, en el marc de la sessió de retorn, es va presentar el nou barri que s’ha constituït a Vic, el barri Vic Nord, que s’estén des de la carretera de Manlleu fins al sud del carrer Verdaguer, passant pel carrer Pare Gallissà i la plaça del Mil•lenari. La seva regidora de barri és Anna Erra. En total, Vic s’estructura al voltant de 14 barris, incorporant-hi el del Món rural, que engloba les cases de pagès del terme municipal de la ciutat.

En el transcurs de l’acte, Vila d’Abadal va agrair “la feina que feu els veïns als vostres barris” i va afegir que “són els barris els que fan Vic”.

Es consensua la delimitació geogràfica dels barris de Vic, en el marc del Pla Director de Barris