Aquest dijous, la Sala Modernista del Casino de Vic, va acollir la segona edició del Dia del Voluntariat, un acte organitzat en el marc de la Borsa del Voluntariat VA! Vic Acció!. El Dia del Voluntariat propicia un espai de reflexió per debatre entorn el món del voluntariat. Al mateix temps, atorga un reconeixement a totes les persones que realitzen tasques de voluntariat a la ciutat de Vic. En aquesta línia, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va lliurar el Premi Vic Acció! a Rosita Verdaguer Tarrés, persona vinculada al barri del Remei i els Habitatges Montseny des de fa més de 50 anys i que ha desenvolupat nombroses tasques de voluntariat fent de dinamitzadora de la biblioteca dels habitatges, col•laborant amb l’escola, així com sent presidenta i membre activa de l’associació de veïns del barri i dels Habitatges Montseny, entre altres aportacions de caràcter voluntari.

L’alcalde va recordar que Rosita Verdaguer ha estat una persona que ‘ha defensat sempre el barri del Montseny’ i que ha fet tot el possible ‘perquè mantingui la seva identitat’. Li va donar les gràcies en nom de la ciutat per la seva gran tasca voluntària a favor de Vic i va afegir que és l’exemple de la gent que ‘treballa pel seu barri per fer la vida de tots els seus habitants molt millor’. Per la seva banda, Verdaguer va voler recordar que en tots els anys que ha exercit com a voluntària ‘he rebut més del què he donat’ i que per tant ‘això ja t’omple i t’encoratja a tirar endavant’. El regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López Carol, va manifestar que en aquests moments, a Vic, hi ha 184 persones inscrites a la Borsa de Voluntariat.

El Dia del Voluntariat també va comptar amb una conferència a càrrec de Manel Pousa conegut com a Pare Manel, i es va realitzar una taula rodona amb diferents persones i agents socials que van debatre i reflexionar sobre el Banc d’Aliments/Rebost Solidari que abasteix prop de 3.700 persones a la ciutat de Vic. Tal com ja es va fer l’any passat, també es va aprofitar per recollir aliments.

Vic lliura el Premi Vic Acció! a Rosita Verdaguer. Prop de 130 persones participen al Dia del Voluntariat de Vic