Es tracta de vestir la ciutat amb banderoles als carrers a partir de diversos teixits

Avui al matí s’ha presentat al Centre Cívic Can Pau Raba un nou projecte que consisteix en la realització de banderoles identificatives de la Festa Major de Vic a través de diversos teixits. D’aquesta manera, tothom qui ho desitgi pot elaborar una o vàries banderoles per a penjar a les faroles dels carrers de la ciutat anunciant la Festa Major.

Es tracta d’una “crida a la gent de Vic a participar una vegada més a la Festa Major de la ciutat”, segons paraules del regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i Carol. El regidor també ha destacat que la “iniciativa no parla d’edats, no parla de gènere, ni de capacitat econòmica”, tothom hi té cabuda.

La presentació també ha comptat amb la participació de la tècnica de Cooperació, Participació i Educació Ambiental, Fabiola Mora que ha explicat que la idea sorgeix d’aquesta nova corrent social i que cada vegada hi ha més gent que s’anima a fer patchwork, ganxet, mitja, i/o altres manualitats. Mora també ha ressaltat que amb aquesta iniciativa es busca la participació d’entitats, famílies o grups de persones que vulguin deixar anar la seva imaginació creant unes banderoles que engalanaran la ciutat. Durant la presentació també s’ha destacat que des de Pla de Barris es creen diferents espais per promoure aquesta iniciativa, un d’ells tindrà lloc durant els dies del Mercat del Ram amb un estand dins el recinte firal i sota el nom “Del xai al jersei”. Serà en aquest espai on es podrà veure tot el procés d’elaboració de forma artesanal de les peces de roba i on també s’hi podrà teixir.

Per la seva banda, la tècnica de dinamització sociocultural , Berta Rierola ha explicat que a partir d’aquestes banderoles s’haurà de poder distingir les tres zones de la ciutat, així cadascuna d’elles ha de portar un dels tres colors de la ciutat (negre, vermell i verd) predominant. A la vegada hi ha una sèrie de consideracions que cal tenir en compte com les dimensions de la peça (70 x 85 cm); els materials que s’utilitzin han de ser d’un material que no es deteriori, entre altres. Destacar que fins el dia 10 de juny de 2013 hi ha temps per fer-les i lliurar-les a algun dels centres cívics de la ciutat.

Amb aquesta nova iniciativa es vol continuar la línia de participació engegada des de fa anys i potenciar el reciclatge, utilitzant material en desús que pot tenir tota persona.

El regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i Carol ha destacat que amb aquesta idea és vol “teixir el present i futur de la ciutat, vestint estructures pròpies de la via pública”

Vic fa una nova crida a la participació per la Festa Major