Un any més, el dia 10 de setembre van tenir lloc els actes commemoratius de la Diada a Vic.  I també, com cada any, es van centrar en l’ofrena floral a la placa commemorativa de Francesc Macià ‘Bac de Roda’ i en una conferència a la Sala de la Columna que va pronunciar el Comissari Tricentenari, Miquel Calçada i que va comptar amb una alta participació de públic. Enguany, la celebració de la diada de Vic es va viure de forma molt especial davant d’un context històric del país molt important.

Tot i l’amenaça del temps, a les 19.30h, diverses d’institucions, partits polítics i entitats de la ciutat van fer la tradicional ofrena floral a la placa commemorativa de Francesc Macià ‘Bac de Roda’. La comitiva, encapçalada per l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va sortir de la Casa de la Ciutat i es va dirigir fins a la rambla Davallades on a més de les ofrenes també es van celebrar els balls populars.

Un cop a la Sala de la Columna, a les 20.00 h, el Comissari del Tricentenari, Miquel Calçada vapronunciar la conferència “La Commemoració del Tricentenari: Valors del passat, mirades del present i reptes de futur” on va incidir en la importància del paper de la ciutat de Vic en els fets històrics, així com també va destacar que la commemoració del Tricentenari és una oportunitat única per replantejar el nostre futur com a societat. Calçada també va voler posar èmfasi que “mai com fins ara el món s’havia fixat tant amb nosaltres”. Per la seva banda, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal va afirmar “que és bo conèixer la nostra història per poder aprendre dels errors del passat i no tornar-los a repetir”. D’altra banda, Vila d’Abadal va reclamar unitat, deixar-nos de partidismes i sumar tots junts en aquest moment tan especial que està vivint el país”.

La conferència va finalitzar amb el cant dels Segadors per part de totes les persones que van assistir a l’acte.  Destacar que enguany els actes de la diada van comptar amb la presència d’una comitiva de càrrecs electes bascos i la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals.

Vic va viure una diada nacional molt especial