Es tracta d’una activitat en la qual els nois i noies que hi participen porten entre tres i quatres objectes d’un determinat tipus ( joguines, contes, material esportiu etc) de casa seva i que ja no utilitzen i que desitgen intercanviar per altres objectes.

El mercat va començar amb una representació teatral a càrrec dels dinamitzadors del Pla de Barris, que van explicar de manera gràfica, amena i divertida com funcionaria l’activitat. Els intercanvis es van produir prèvia negociació entre els nens i es tancaven mitjançant una encaixada de mans que formalitzava el tracte.

Enguany es va realitzar un pesatge de tots els materials que portaven per intercanviar, per calcular els residus que es podien evitar mitjançant aquesta acció. En total es va evitar la generació de 282 kg de possibles residus.

L’objectiu del mercat és treballar la prevenció de residus, fomentar la reutilització d’objectes i allargar la vida dels productes per evitar la generació de residus. Per això aquesta activitat es desenvolupa durant la setmana europea de prevenció de residus, que es celebra a tot Europa i que pretén conscienciar sobre l’excés de residus que generem en la nostra visa quotidiana. El mercat, a més, permet la relació entre alumnes de diferents centres i realitats socials, afavoreix la cultura de l’intercanvi i el reciclatge, a part d’iniciar als nois i noies en la negociació i el pacte.

L’activitat es va desenvolupar al recinte firal del Sucre, i hi van participar alumnes de les 9 escoles (Salarich, Sant Miquel, Estel, Sta Caterina, Pare Coll, Centre, Sentfores, Guillem de Mont-rodon i Escorial. )

400 alumnes participen al 4art. Mercat d’Intercanvi entre escoles de Vic