La ciutadania haurà de decidir la destinació dels 200.000€ mitjançant la presentació de propostes i la deliberació de projectes

Aquest dimecres 3 de setembre ha tingut lloc a la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic la presentació del procés dels “Pressupostos participatius”, que s’inicia enguany. 

 

La presentació ha anat a càrrec del regidor de Cultura i Ciutadania Joan López, el regidor (SI) Iban Lapeira i la tècnica del projecte Laia Vilademunt. La prova pilot obre el procés participatiu que sota el nom de “pressupostos participatius” té com a objectiu posar a decisió de la ciutadania la destinació d’una partida pressupostària creada expressament per al procés.

 

López, ha explicat que enguany s’inicia “una fase qualitativa en quant a la participació, ja que la societat demana poder decidir”. Lapeira ha remarcat que “no es tracta de cap projecte de partit sinó que és un projecte que la ciutat demana”. “Es tracta d’una aposta política en la que es mostra que es creu en la participació ciutadana per poder tenir continuïtat” ha afegit.

Vilademunt ha explicat els detalls tècnics del procés  centrat en que “la ciutadania haurà de decidir la destinació dels 200.000€ amb què compta la corresponent partida pressupostària, mitjançant la presentació de propostes de possibles projectes, la seva deliberació i la posterior votació d’aquestes”.

 

Hi podran participar les persones empadronades a Vic majors de 16 anys, presentant propostes i votant les propostes finals. Les propostes guanyadores, de les quals amb anterioritat se n’haurà comprovat la seva viabilitat, seran les que es començaran a executar, previsiblement, al llarg del 2015.

 

Es crearan  diferents accions relacionades com és el 3 d’octubre la conferència a càrrec del Sr. Odón Elorza, ex alcalde de San Sebastià i diputat socialista al Congrés per Gipuzkoa, que explicarà la seva experiència amb els pressupostos participatius.

 

Altres franges d’edat han iniciat també la deliberació dels pressupostos participatius com són els alumnes de primària a través del Consistori Infantil. La proposta guanyadora va ser la realització de la Setmana del Terror que s’està portant a terme des de l’1 al 5 de setembre; o bé la ciutadania entre 12 i 16 anys que encara hi estan treballant i properament portaran a terme les votacions.

 

Per a més informació es pot consultar la web específica www.pressupostosparticipatiusvic.cat

Vic presenta els Pressupostos Participatius