El passat dijous 22 de gener va tenir lloc la darrera de les dues reunions de la Taula de Pressupost Participatiu. Aquesta Taula és un espai en el que els delegats o representants de cada una de les assemblees territorials i temàtiques (ciutadans), conjuntament amb els delegats del Consell de Ciutat i regidors del consistori (aquests últims amb veu i sense vot), decideixen quines de les propostes generades per la ciutadania a les assemblees han de passar a votació final.

Durant la primera reunió – que va tenir lloc el dijous 15 de gener – els delegats de cada una de les taules territorials (Llevant, Ponent i Nord) i temàtiques (Cultural-Educativa i Social)  van donar a conèixer a la resta de representants les seves propostes. En total es van presentar les 17 propostes elaborades per la seixantena de ciutadans i ciutadanes que han participat en el procés entre els mesos de setembre i novembre.

L’objectiu de la segona reunió va consistir en decidir si les 17 propostes que hi ha sobre la taula havien de passar a votació final de la ciutadania o bé s’havia de fer una selecció o priorització d’aquestes. De forma pràcticament unànime els delegats es van posicionar a favor de mantenir les 17 propostes al·legant que s’havia de posar en valor tota la feina feta per la ciutadania al llarg de les reunions realitzades i per tant no tenia sentit descartar cap proposta. També es va comentar que 17 propostes és una quantitat assequible i que no hauria de suposar cap inconvenient per les persones que vulguin votar . Tal i com marca el Protocol – les regles del joc definides pels mateixos participants en el procés – la decisió es va assolir per consens.

La propera etapa del procés és la votació ciutadana. Aquesta nova fase s’iniciarà amb l’audiència pública amb l’Alcalde, que tindrà lloc el proper 26 de febrer a les 19:30h a la Sala de la Columna. En el marc d’aquest acte, que està obert a tota la ciutadania, els delegats presentaran les propostes a l’Alcalde i als regidors del Consistori.

Totes les propostes dels pressupostos participatius elaborades per la ciutadania passen a votació final