Davant la situació generada al barri de l’Eixample Morató, “l’Ajuntament de Vic impulsa i activa un procés participatiu amb l’objectiu de conèixer l’opinió de la ciutadania entorn a la mobilitat d’aquesta zona”, així ho ha afirmat l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. Durant els darrers temps, el barri ha viscut diferents modificacions de mobilitat i l’Ajuntament de Vic abans de fer un nou canvi vol que estigui avalat i ratificat per la ciutadania del barri, on tothom hi tingui veu. L’alcaldessa ha posat de relleu que l’Ajuntament de Vic ja ha iniciat l’aplicació de diferents mesures que ja s’havien reclamat i que s’havien apuntat com és el cas de l’hora gratuïta a la zona de Josep M. Sert, les noves tarifes de la zona blava de la plaça dels Màrtirs o bé una millor senyalització a la zona del parc Jaume Balmes.


El procés participatiu es concretarà amb dues opcions que ha exposat el regidor de barri, Josep M. Roca:  “mantenir la opció tal i com està ara, és a dir amb el carrer Bisbe Casadevall de sortida de la plaça dels Màrtirs; o bé, canviar la direcció d’aquest carrer i deixar en sentit únic el carrer Misericòrdia” (veure planells). En aquesta darrera proposta s’hi vinculen una sèrie de mesures addicionals que en el cas que guanyi aquesta opció quedaran implantades ja el mateix dilluns, dia 21 de desembre, ja que el resultat de les votacions serà el 18 de desembre. Aquestes mesures són: senyalització al carrer Bisbe Casadevall de 20 Km/hora i de prioritat invertida; comptador de cotxes i radar pedagògic al mateix carrer de forma temporal; i tancament del carrer de la Gelada en horari escolar.

 

El procés participatiu està obert a totes les persones empadronades a l’Eixample Morató (veure planells) majors de 18 anys i tots els comerciants i les persones que treballin als comerços de la zona, però que prèviament hauran d’haver-se registrat. Les votacions es podran efectuar del 9 al 14 de desembre a través d’internet (www.vic.cat) o presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge. Una vegada validades totes les votacions el divendres, dia 18 de desembre es farà públic el resultat.

 

Per a més informació clica aquí

L’Ajuntament de Vic impulsa un procés participatiu relacionat amb la mobilitat de l’Eixample Morató