Aquesta setmana han començat les taules per fer propostes dels pressupostos participatius 2016. Cada dilluns o dijous a 2/4 de 8 del vespre al Centre Cívic de Can Pau Raba i fins el 6 de juny es presentaran, discutiran i decidiran propostes de millora pel territori dels verds. A més, al llarg d’aquestes 4 setmanes també es pot participar en aquest procés proposant per Internet a través del formulari online que es troba a  www.decidim.vic.cat o també a través de reunions que es fan amb diferents col·lectius de la zona.

La primera sessió presencial va tenir lloc el passat dilluns dia 9 i va servir per explicar el procés, entendre una mica més el pressupost municipal,  decidir conjuntament les regles de joc que hauran de funcionar al llarg de tot el període (com a procés auto reglamentat que és) i es van resoldre els dubtes entorn el procés. També es va aprofundir en les expectatives dels i les participants.

Un dels elements essencials a debatre va ser el paper dels comerços, entitats i recursos de la zona, així com la possibilitat de plantejar dos tipus de projecte: projectes grans i/o projectes de baix cost.

Les conclusions d’aquesta primera taula són:

  • els  comerços, entitats, col·lectius i recursos amb seu en el territori verd podran participar en la fase de propostes, no en la de votacions.
  • En relació al tipus de projectes es va decidir que es treballarien projectes de baix cost i projectes de cost més elevat, donant continuïtat al que es va fer a la primera edició, ja que es va valorar molt positivament entre els i les participants.

Així doncs, si bé originàriament els pressupostos participatius es plantegen com un procés participatiu adreçat a la ciutadania individual, la participació s’amplia en aquesta fase de propostes a la ciutadania organitzada i a comerços ja que són actors importants en les dinàmiques del territori.

+ info sobre pressupostos participatius: www.decidim.vic.cat 

Comerços, entitats i col·lectius amb seu a la zona del Merma podran presentar propostes als pressupostos participatius.