Avui el regidor Josep Ramon Soldevila i la tècnica de Participació Ciutadana, Fabiola Mora, han presentat els resultats de les votacions dels pressupostos participatius que aquest any afecten la zona de la Vella (barris del Remei, Seminari Vell, carrer Sant Pere, la Guixa i el Sucre).

Al llarg del període de votacions han votat 480 persones, que representen un 3,84% de les persones que complien els requisits per votar. Un cop verificats amb el padró d’habitants, s’han considerat com a vàlids 406 vots.

Les propostes guanyadores són:

1. Millora de l’enllumenat i pavimentació perimetral de la Plaça Gaudí amb 272 punts (cost 80.044,96€)

2. Millora de l’anella verda amb 240 punts (cost 14.400€)

3. Millora de la seguretat dels vianants als passos de Pg. de la Generalitat i a l’Eix 11 de Setembre amb 207 punts (cost 112.024,22€, la proposta s’adaptarà al romanent i tindrà un cost total de 55.555,04€)

D’aquesta edició destaquem que la ciutadania ha escollit votar majoritàriament per internet. Els vots en línia han suposat un 84%, mentre que els presencials només un 16%. A més, s’ha observat un increment considerable de vots de persones nouvingudes fruit de la informació personalitzada, tant per part de les tècniques municipals com de les associacions veïnals. Aquestes dades són un reflex de la diversitat de la nostra ciutat i són representatives dels barris de la Vella.

Les propostes, que s’han votat al llarg de dues setmanes, han estat elaborades íntegrament per la ciutadania. La dotació econòmica d’aquesta edició és de 150.000€ i l’Ajuntament es compromet a assumir el resultat de la votació ciutadana.

Regidor Josep Ramon Soldevila i tècnica de Participació Ciutadana Fabiola Mora, roda de premsa

 

Proposta guanyadora en primera posició

 

Proposta guanyadora en segona posició

 

Proposta guanyadora en tercera posició

Projectes guanyadors dels pressupostos participatius 2017