Del 20 de setembre al 12 d’octubre la ciutadania empadronada la zona de la Vella (a Sentfores-La Guixa i als barris del Sucre, del Remei, del carrer Sant Pere i del Seminari Vell) podrà votar de forma presencial i telemàtica

Pressupostos participatius 2021

Dilluns comença la fase de votacions dels pressupostos participatius de la zona de la Vella. Fins al 12 d’octubre la ciutadania empadronada a Sentfores-La Guixa i els barris del Sucre, del Remei, del carrer Sant Pere i del Seminari Vell podrà votar un dels 12 projectes finalistes.

Tots els projectes parteixen de propostes elaborades íntegrament per la ciutadania que ha participat en la primera fase del procés dels pressupostos participatius. Aquesta edició disposa d’una partida de 200.000 euros per projectes de millora a la zona negra.

Funcionament de les votacions

La ciutadania, de 16 anys o més, podrà votar presencialment als diferents punts informatius que hi haurà a la ciutat durant els dies de les votacions –rambla Josep Tarradellas, plaça de Gerbert d’Orlhac, parc dels Estudis i Centre Cívic de la Guixa-, en els punts fixos -Regidoria d’Educació (C. De les Basses, 3), Centre Cívic de la Guixa i Centre Cívic el Montseny- o telemàticament al web lavella.vic.cat.

A l’hora de votar s’haurà de marcar tres propostes amb els números 1, 2 i 3 d’acord amb la seva prioritat (1 més important i 3 menys important). No es poden votar més de 3 propostes. Si la persona és menor de 16 anys o no està empadronada a la zona de la Vella el mateix portal de votacions li rebutjarà els vots. El mateix programa tampoc permet que es puguin marcar més de 3 propostes.

 • El vot és confidencial, però no anònim, ja que per validar-lo cal la identificació (DNI o NIE) i la data de naixement.
 • Per poder votar cal tenir 16 anys o més i estar empadronat a la zona de la Vella.
 • La llista de carrers inclosos en aquesta zona es pot consultar al web lavella.vic.cat.
 • Tota la informació sobre els projectes i la possibilitat de votar des de qualsevol dispositiu es troba al web lavella.vic.cat.
 • El resultat de les votacions es farà públic el divendres 15 d’octubre.

Durant els dies de les votacions també hi haurà unes exposicions fixes on s’informarà la ciutadania en què consisteixen les diferents propostes.

12 projectes pensats per la zona de la Vella

 • Nova xarxa de carrils bicis a la zona universitària i fins a l’escola Andersen.
 •  Millores al parc Mas Osona.
 • Millores al passeig Pep Ventura i l’entorn de l’escola Vic Centre (Jaume Balmes).
 • Convertir la plaça Fra Joan en un refugi climàtic.
 • Intervencions al carrer de la Riera i el carrer Sant Pere.
 • Reformes al Centre Cívic la Guixa, recuperació del patrimoni històric de Sentfores-La Guixa i il·luminació de l’skate parc La Kantxa.
 • Fer un circuit de pumptrack al Castell d’en Planes.
 • Punts wifi d’accés obert.
 • Millores a l’entorn de l’escola de la Sínia.
 • Iniciatives comunitàries, art urbà i xarxes veïnals.
 • Espai cobert per a activitats a la zona esportiva.
 • Instal·lacions esportives a l’aire lliure al barri del Sucre.

Pots llegir tota la informació de les propostes al web lavella.vic.cat.

Vídeo promocional
https://www.youtube.com/watch?v=WMh_mwwxGGk

Procés d’elaboració dels pressupostos participatius

El procés dels pressupostos participatius ha durat un any i s’ha desenvolupat en dues grans fases: l’elaboració de propostes i la votació d’aquestes propostes. Entre els mesos de febrer i març es va portar a terme una campanya d’informació i la ciutadania va presentar les propostes. En total, hi van participar unes 200 persones i es van recollir 89 propostes diferents que posteriorment van passar a ser avaluades tècnicament pels diferents departaments de l’Ajuntament per tal de determinar-ne la viabilitat tècnica i econòmica.

Les 37 propostes acceptades tècnicament es van agrupar i n’han resultat 12 projectes que van a votació. Aquests projectes són un reflex de les prioritats i necessitats que ha manifestat la ciutadania de la zona de la Vella i estan relacionades amb mobilitat sostenible, civisme, cultura i medi ambient.

Comencen les votacions per decidir on es destinen els 200.000 euros dels pressupostos participatius
Etiquetat a: