El pressupost de 200.000 euros es destinarà, per primer any, íntegrament a un projecte

 

Fer millores en el passeig Pep Ventura i al voltant de l’Escola Centre ha estat el projecte guanyador de la sisena edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Vic. Amb 550 vots (el 42,29%), aquesta proposta per millorar les infraestructures de la zona del parc i alhora l’entorn de l’Escola Vic Centre, és la que ha rebut més suport per part dels veïns i veïnes de la zona de La Vella.

El projecte guanyador, promogut per associacions veïnals i l’AMPA de l’Escola Vic Centre, consistirà en la instal·lació de diferents estructures de joc i exercici infantil per a diferents edats, una tarima per actuacions musicals o activitats culturals a l’aire lliure, una font d’aigua, un punt de wifi gratuït, i la connexió del parc Jaume Balmes i el passeig Pep Ventura amb l’eliminació dels murs de l’entrada del passeig. El pressupost total de les millores serà de 200.000 euros,que es destinarà, per primer any, íntegrament a un projecte.  

En segon lloc, amb 515 vots, ha quedat la proposta de millora a través d’intervencions  arquitectòniques i veïnals al carrer de la Riera i el carrer Sant Pere. El tercer projecte més votat, amb 398 vots, ha sigut el que fa referència a les reformes al Centre Cívic de la Guixa, recuperació del patrimoni històric de Sentfores-la Guixa i l’il·luminació de l’Skate Parc “la Kantxa”.

En la presentació dels resultats dels pressupostos participatius d’aquest any, Soldevila ha recordat que aquesta ha sigut la sisena edició i la cinquena en què la votació s’organitzava per zones que coincideixen amb les de la Festa Major. Josep-Ramon Soldevila també ha apuntat que aquest any tot el pressupost de 200.000 euros es destinarà íntegrament a un projecte.

La participació a la zona negra ha estat del 4,23%, quan el 2017, última vegada que va votar aquesta àrea veïnal va ser del 3,25%.

Tal com ha destacat la tècnica de participació ciutadana, Fabiola Mora, cal tenir en compte que la zona de la Vella és una zona amb molt moviment veïnal i amb un teixit associatiu que ha treballat els projectes de forma íntegra i apostant pel barri. De 14.066 persones empadronades a la zona i de 16 anys o més amb dret a vot, finalment han votat 596 persones.

En aquesta línia, el regidor de Participació s’ha mostrat satisfet del nombre de vots emesos, si es té en compte que “a les ciutats grans la participació en aquest tipus de processos sol ser d’entre el 2% i el 4%”.

Des del 20 de setembre fins al 12 d’octubre els veïns i veïnes de 16 anys o més i empadronats a la zona de La Vella de Vic -Sentfores-La Guixa i barris del Sucre, del Remei, del carrer Sant Pere i del Seminari Vell- han pogut votar els 12 projectes finalistes als pressupostos participatius d’aquest any. Els projectes finalistes s’han emmarcat en la millora de les infraestructures del barri, instal·lacions per infants i joves i el foment de l’esport.

 

Projectes finalistes i resultats

 

Projectes

Votants 1a opció

Votants 2a opció

Votants 3a opció

Total punts -vot ponderat

Nova xarxa de carrils bici a la zona universitària i fins a l’escola Andersen

57

43

39

296

Millores al parc del Mas Osona

9

35

24

121

Millores al passeig Pep Ventura i entorn de l’escola centre

104

78

82

550

Convertir la plaça Fra Joan en un refugi climàtic

20

53

34

200

Intervencions al carrer de la Riera i el carrer Sant Pere

134

42

29

515

Reformes al Centre Cívic de la Guixa, recuperació del patrimoni històric del poble de Sentfores – la Guixa i il·luminació de l’Skate Parc “la Kantxa”

111

22

21

398

Fer un circuit de Pumptrack al Castell d’en Planes

48

51

46

292

Punts wifi d’accés obert

11

40

42

155

Millores a l’entorn de l’escola de la Sínia

28

41

55

221

Iniciatives comunitàries, art urbà i xarxes veïnals

18

71

59

255

Espai cobert per a activitats a la zona esportiva

7

19

27

86

Instal·lacions esportives a l’aire lliure al barri del Sucre

35

47

47

256

 

 

 

 

TOTAL

 

 

 

3345

 

Procés d’elaboració dels pressupostos participatius

 El procés dels pressupostos participatius ha durat un any i s’ha desenvolupat en dues grans fases:  l’elaboració de propostes i la votació d’aquestes propostes. Entre els mesos de febrer i març es va portar a terme una campanya d’informació i la ciutadania va presentar les propostes. En total, hi van participar unes 200 persones i es van recollir 89 propostes diferents que posteriorment van passar a ser avaluades tècnicament pels diferents departaments de l’Ajuntament per tal de determinar-ne la viabilitat tècnica i econòmica.

Les 37 propostes acceptades tècnicament es van agrupar i n’han resultat 12 projectes que van anar a votació. Aquests projectes són un reflex de les prioritats i necessitats que ha manifestat la ciutadania de la zona de la Vella i estan relacionades amb mobilitat sostenible, civisme, cultura i medi ambient.

 

Fer millores en el passeig Pep Ventura i al voltant de l’Escola Vic Centre guanya els pressupostos participatius de La Vella
Etiquetat a: