L’encàrrec pels 27 nous consellers i conselleres infantils s’emmarca en el projecte “Tracta’m bé”  per conscienciar i prevenir el matractament cap a les persones grans

Anna Erra, Elisabet Franquesa i el nou consistori infantil

Vic ja té un nou consistori infantil. 27 consellers i conselleres infantils treballaran durant el curs actual pel projecte “Tracta’m bé”, amb l’objectiu de fomentar el bon tracte cap a la gent gran, tal com els va encomanar l’alcaldessa de Vic Anna Erra.

Durant l’acte, que va recuperar la presencialitat, Erra va encarregar al nou consistori infantil treballar en el projecte “Tracta’m bé” enfocat al bon tracte i el respecte cap a les persones grans. Vic és la ciutat amb més gent gran que viu sola i cal estar al seu costat trobant la millor manera, va afegir l’alcaldessa.

27 representants de l’alumnat de 6è de primària va entomar el repte mentre, a primera fila, consellers i conselleres infantils de l’anterior curs van cedir-los el relleu tot exposant l’aprenentatge que els havia suposat.

Anna Erra va agrair la feina feta i la comprensió al consistori 2020-2021 en un any gens fàcil i amb la major part d’actes i sessions telemàtiques. “Formeu part de la història de la ciutat i la remodelació del parc de l’Era d’en Sellés permetrà que se’n beneficiï tota la ciutat i sobretot els més petits”. Erra va celebrar que els antics consellers i conselleres s’emportin una bona experiència del seu pas per l’Ajuntament i els va animar a continuar compartint el seu punt de vista: “”M’agrada que sigueu crítics, que opineu i que ens ajudeu a millorar la ciutat”, va afegir.

La regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, va encoratjar el nou consistori a treballar el diàleg, la participació, la democràcia, el respecte i el consens.

 

Com funciona el consistori infantil?

Els 27 consellers i conselleres infantils són alumnes de 6è de primària de tots els centres educatius de Vic escollits democràticament per cadascun del seu grup: Escola Andersen, Escola Dr. Joaquim Salarich, Escola Estel, Escola Guillem de Mont-rodon, Escola La Sínia, Escola Sentfores, Escola Vic Centre, Escola Vedruna L’Escorial, Escola Fedac Vic-Pare Coll, Escola Sagrat Cor, Escola Sant Miquel dels Sants i Escola Santa Caterina de Siena.

Els consellers i conselleres infantils són escollits per treballar l’encàrrec que els fa l’alcaldessa i l’equip de govern per a tot el curs, tot i que les sessions inicials es destinen a parlar de temes com ara la democràcia, la participació, el funcionament de l’Ajuntament, el pressupost municipal i el ple, acompanyats per l’equip tècnic de l’Ajuntament.

En una següent fase es debatrà amb els consellers i conselleres l’encàrrec del projecte “Tracta’m bé”. A partir d’aquí se’ls proposaran idees i formes de treballar, perquè es debati i ens surtin les propostes.

Els consellers i les conselleres infantils actuen d’interlocutors amb la resta dels companys de classe, als quals els fan arribar els coneixements adquirits a les sessions realitzades a l’Ajuntament i de qui recullen idees i propostes que després es traslladen a les sessions de l’Ajuntament, on es debaten conjuntament amb els consellers i les conselleres d’altres escoles.

Al final del curs, el consistori infantil presentarà a l’alcaldessa el resultat d’aquests mesos de treball.

El nou consistori infantil treballarà per potenciar el bon tracte a la gent gran
Etiquetat a: