Es vol aconseguir relacionar els diferents barris de la ciutat a través de la gastronomia

De tots és sabut que al voltant de la taula és on millor s’estableixen les relacions entre les persones. Per això mateix, amb l’objectiu d’enfortir les relacions entre les associacions i la ciutadania, des del Pla de barris s’ha desenvolupat un projecte on s’uneixen el gust pel menjar i la participació ciutadana que s’emmarca en les festes majors de cada barri. El projecte porta el nom de CC RESSO, en referència a les lletres inicials dels barris que prendran part en aquesta iniciativa: el Centre històric, la Calla, el Remei, l’Estadi, Santa Anna, la Serra-de-Senferm i el barri d’Osona. L’activitat consisteix en la celebració d’un taller de cuina en cada un d’aquests barris, impartit per un veí o veïna amb la col•laboració i suport de dos estudiants del mòdul de cuina de la casa d’oficis del Pla de barris. En alguns barris, el taller anirà seguit d’un concurs per premiar els millors plats cuinats. El CC RESSO servirà per establir un circuit d’interrelació entre els diferents barris del sud i del centre de la ciutat, i trobar un element comú compartit per totes les festes populars de barri.

El tret de sortida d’aquesta iniciativa es donarà a les festes del barri d’Osona, on el divendres 20 de juliol, de les 6 a les 8 de la tarda, es farà un taller de pastissos al Centre Cívic del barri. El diumenge dia 22 tindrà lloc el tradicional concurs de pastissos que se celebra durant les festes. El pròxim taller es farà la setmana següent durant les festes del barri de Santa Anna, el dia 26 de juliol a les 8 del vespre al mateix centre cívic.

Nova iniciativa que uneix el gust pel menjar i la participació ciutadana