Aquest dimarts, el Casino de Vic va acollir la presentació de l’avantprojecte de remodelació urbanística de les Rambles, una de les principals actuacions previstes en el Pla de barris del Centre històric i la Calla de Vic. L’acte va comptar amb les intervencions del regidor d’Urbanisme i Habitatge, Josep Rafús; el regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i l’arquitecte tècnic de l’Ajuntament de Vic, Màrius Blanch.

Rafús va explicar que el procés es va iniciar el mes de setembre del 2011 i a través del qual “s’han recollit les diverses propostes de la ciutadania respecte l’ús que es vol donar a les noves Rambles”. El regidor d’Urbanisme també va destacar “la qualitat” de les propostes recollides i que “ara es veuen reflectides al projecte”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López, va manifestar que en el procés participatiu s’hi ha implicat directament més de 500 persones i se n’han informat unes 1250. “Amb aquest projecte de participació volem aconseguir que Vic sigui la ciutat que tots desitgem”, va dir López.

L’arquitecte tècnic de l’Ajuntament de Vic va explicar el projecte a través d’imatges que simulaven l’aspecte que tindran les Rambles després de les actuacions. En aquest sentit, la priorització dels vianants en tot l’àmbit d’actuació, el trànsit de vehicles a un únic carril de circulació i el predomini de l’arbrat i les zones verdes són “les principals propostes recollides per part de la ciutadania i que s’han tingut molt en compte a l’hora d’elaborar l’avantprojecte”, va explicar Blanch.

La sessió de retorn a la ciutadania que va tenir lloc ahir dimarts també es portarà a terme als diversos casals per a la gent gran, escoles i entitats que van participar en la primera fase del procés de participació. Per altra banda, durant el mes de desembre, s’instal•laran panells informatius al llarg de les Rambles des dels quals es podran consultar les remodelacions previstes en cada tram. També es podrà consultar el projecte a través dels webs www.participacio.vicentitats.cat i www.pladebarris.vic.cat

Les futures noves Rambles de Vic prioritzaran els vianants i les zones verdes