Coincidint amb la diada de Sant Jordi, ahir dimarts 23 d’abril es va tornar a organitzar la fira de la cooperació de Vic, una fira on les entitats de cooperació al desenvolupament poden donar a conèixer les tasques que estan portant a terme.

Aquest any la fira va tenir lloc al carrer Manlleu de Vic, on es va delimitar un espai molt agradable que permetia als visitants passejar i relacionar-se tot participar en activitats diverses en un ambient molt acollidor.

A la fira hi varen participar entitats com Nepamón, Creu Roja, Fundació Vicenç Ferrer, Atelier Trueta, Abarake Bake, Joguines sense Fronteres, Associació de Ghanesos d’Osona, Yanapi, l’associació per la sostenibiltiat ecològica, humana i social i Medicus Mundi Catalunya, i tots varen aprofitar el nombrós públic que surt el carrer per la diada per donar a conèixer la seva tasca, però també per vendre roses i artesania dels diferents països on treballen. Uns globus gegants de color vermell identificaven cada una de les entitats de cooperació i donaven un aspecte molt festiu a la fira.

La novetat d’enguany va ser l’organització d’activitats paral-leles que es varen realitzar entorn a la fira, que va acabar essent molt dinàmica i participativa i on s’hi va crear un caliu d’interculturalitat molt especial.

Durant tot el dia a la carpa d’activitats es va presentar el bagul de cooperació dinamitzat per joves del programa Via Joves que animaven a la gent a conèixer aquest material de cooperació dissenyat per estudiants de la UVic i a participar en l’activitat. A més amb una torre de reproducció tothom qui volia podia visualitzar el documental “Somnis Trencats” i la “Memòria de Cooperació 2012”.

Els espais de contecontes varen ser els més visitats de la jornada ja que varen comptar amb un públic molt nombrós i divers. A les onze del matí al carrer Manlleu, la Laia Solà i en Jordi Vinyoles ens varen explicar històries de l’Àfrica, mostrant les tradicions i els instruments africans i a les sis de la tarda, l’Alba Vinyes i en Roger Pich ens varen explicar una llegenda del Brasil. En totes dues sessions s’hi varen aplegar alumnes de diverses escoles, pares, mares i infants que s’ho varen passar molt bé i varen poder conèixer la diversitat d’històries i costums que viuen els nens i nenes d’altres parts del món.

En general, tan la fira com les activitats paral-leles que s’hi van realitzar varen acollir un nombrós públic que va valorar molt positivament la iniciativa de realtizar una fira d’aquest tipus al carrer el dia de Sant Jordi.

Una Fira de la Cooperació molt participativa