Avui al matí s’ha presentat la 10ª edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic que se celebrarà el pròxim dissabte, dia 11 de maig al passeig Pep Ventura, tot i que en cas de pluja es posposaria de data. La iniciativa té per objectiu que el teixit associatiu de la ciutat mostri la tasca que es realitza des de la seva entitat a la resta d’associacions i al conjunt de la ciutadania. Art, música, trapezi, tallers, gastronomia, exposicions, artesania, dansa, … són algunes de les activitats que es podran trobar a aquesta desena edició. A més, a l’espai de les Músiques de Vic, que enguany s’amplia a un segon espai al llarg del passeig, s’hi podran trobar grups musicals, cantautors, mostres de danses del món, clowns, dansa urbana, … i molt més.

Segons el regidor de Cultura i Ciutadania, Joan López i Carol ha recordat que “ara fa 10 anys aquesta mostra va començar celebrant-se a corre cuita un dissabte després del mercat setmanal amb dotze entitats i ara ja compta amb 80 organitzacions inscrites”. El regidor també ha remarcat que en un moment de crisi com l’actual és necessari que les persones dediquin el seu temps a ajudar a altres i aquesta és una gran missió de les entitats socials.
La ciutat de Vic sempre s’ha caracteritzat per tenir un gran teixit social, ja que actualment ja compta amb 300 entitats registrades.

La roda de premsa també ha comptat amb la presència de Ramon Viñas, representant de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona. Aquesta entitat ha participat a la Mostra Entitats des dels seus inicis. Viñas ha destacat que és important sortir al carrer i donar a conèixer la feina que fan des de la seva entitat, i la Mostra d’Entitats és una bona oportunitat per fer-ho. Per la seva banda, la presentació també ha comptat amb l’assistència de Jordi Plans, que ha parlat en nom de la Fundació Areté (associació que es basa en la creació i consolidació de llocs de treball amb persones amb malalties mentals) i que enguany és la primera edició que participen a aquesta jornada. Plans ha destacat que la iniciativa és un bon moment per fer ciutat i comarca i ara més que mai cal aprofitar aquests espais que permet l’administració per mostrar els seus projectes.

Vic celebra la 10a edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic. Hi participen més de 80 entitats