Ahir a les 19.00h a la Sala de Consellers de l’Ajuntament de Vic es va celebrar l’acte de nomenament del nou Consistori Infantil de Vic.

El Consistori Infantil de Vic 2013/2014 estarà format per 20 alumnes de sisè de primària (un representant de cada aula de les escoles de la ciutat) i durant un any es reunirà mensualment a la Sala de Plens de l’Ajuntament convertint-se en un òrgan consultiu de diferents projectes i Regidors.
En l’acte de nomenament la Regidora d’Educació, Anna Erra, va agrair la tasca de l’antic consistori i va animar al nou consistori a portar a terme el nou repte que se’ls proposaria. Un any més, va deixar constància de la voluntat de l’Ajuntament en apropar el món de la política als més petits i propiciar espais d’intercanvi i participació.
Seguidament, els consellers sortints van representant una mica la seva tasca a l’Ajuntament, posant èmfasi als aspectes que ells han valorat com a més importants.
Ignasi Casadesús, pare d’un dels consellers 2012/2013 va remarcar la visió de les famílies respecte el projecte i va detallar les oportunitats i debilitat del projecte, animant a les noves famílies a formar-ne part i valorar-ne la seva funció.
Un cop entregats els diplomes als nous consellers l’Alcalde Josep M. Vila d’Abadal va animar-los a fer política. Els va felicitar per la feina que faran, per l’aprenentatge que els suposarà haver de debatre, gestionar i decidir per la ciutat i els va instar a treballar de manera responsable i amb una visió de ciutat.  “Sereu polítics perquè el que fareu serà fer política”, va ser el seu missatge principal.
A més de més de ser un òrgan consultiu per poder aportar a la ciutat la visió dels infants en diferents projecte els va proposar el repte de treballar un aspecte concret en una sessió amb ell mateix, la dinamització del comerç, la ciutat i la peatonalizació de la ciutat.
Com a novetat també els va informar que el Consistori Infantil tindrà un lloc d’honor el dia de la Festa Major en la baixada en comitiva de l’Ajuntament a la Catedral en símbol del seu poder representatiu a la ciutat i el seu reconeixement públic.
La primera sessió de treball del Consistori Infantil serà el proper dilluns 25 de novembre.
Ja està constituït el nou Consistori Infantil 2013/2014