Un jurat internacional format per especialistes europeus en el camp ambiental ha escollit el 4rt Mercat d’Intercanvi entre les escoles de Vicd’entre 85 candidats europeus com a finalistes al V Premi Europeu de Prevenció de Residus.

El veredicte final del jurat del Premi es farà públic a Roma el dia 22 de maig.

 

El Premi Europeu de Prevenció de Residus distingeix iniciatives relacionades amb la prevenció de residus tenint en compte criteris d’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

La Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Vic és un dels 3 finalistes del V Premi Europeu de Prevenció de Residus per la organització del 4art Mercat d’Intercanvi entre escoles de la ciutat.

El Mercat d’intercanvi entre escoles de la ciutat es va celebrar el passat 21 de novembre amb la participació de prop de 400 alumnes de 9 centres de primària de la ciutat. Vídeo del ‘IV Mercat d’intercanvi de joguines’

Durant el mercat els nois i noies van intercanviar les seves joguines, llibres,  jocs,… que ja no utilitzaven, per altres que tenien els seus companys. D’aquesta manera s’allarga la vida dels productes i s’evita la generació de residus.

La candidatura del ‘4rt Mercat d’Intercanvi’ es va fer a proposta de l’Agència de Residus de Catalunya, en la categoria d’Institucions Escolars.

Totes les iniciatives han estat realitzades en el marc de la V Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es va celebrar el passat mes de novembre en 35 regions de 23 països diferents i durant la qual es van organitzar 12.600 activitats arreu d’Europa, 777 de les quals a Catalunya.

La XESVIC finalista al V Premi Europeu de Prevenció de Residus