Ja fa tres anys que es fa coinicidir la fira de la cooperació de Vic amb la diada de Sant Jordi per així aprofitar la gent que durant aquesta diada surt al carrer. La fira va estar com l’any passat ubicada al carrer Manlleu de Vic, en un espai ben delimitat i engalanat de manera molt festiva.

Diverses entitats del Consell de Cooperació de Vic com ara Creu Roja Osona, Abaraka Bake, la Fundació Humanitària Dr. Trueta, Medicus Mundi, Nepamón, l’Associació de Ghanesos d’Osona, la Fundació Vicenç Ferrer i l’Associació per la sostenibilitat ecològica, humana i socia,  a més de les noves incorporacions com ara el Festival Protesta i l’Aula Oberta dels Arquitectes d’Osona, varen poder mostrar la tasca que realitzen durant l’any en l’àmbit de la cooperació i la sensibilització.

A part, la fira va comptar amb activitats paral·leles que varen animar la diada durant tota la jornada.  Més de 400 nens i nenes de diverses escoles de la ciutat, varen participar a les dues sessions de contacontes que es varen fer al matí a la carpa de la fira al carrer Manlleu. A la tarda a la plaça Major també hi va haver una altre sessió d’històries de l’Àfrica, aquesta vegada en un ambient molt més familiar.

L’Aula Oberta d’Arquitectes d’Osona que està treballant amb la construcció de l’escola de Diatock, al Senegal, també va mostrar la seva feina en una exposició titulada Vic-Diatock, que explica tot el procés de treball que s’està fent en els diferents projectes que s’estant portant a terme a la comunitat rural de Diatock, al Senegal, i la contribució dels arquitectes de Vic en la contrucció de l’escola.L’exposició va anar acompanyada d’un espai infantil de dibuix i pintura, on els nens i les nenes podien esdevenir petits arquitectes i fer les seves aportacions i suggerències per a la construcció de l’escola de Diatock.

Altres tallers com l’elaboració de punts de llibre, la creació de material artesanal i la dinamització del bagul de cooperació varen ser altres activitats que varen complementar aquesta fira que cada any es caracteritza per ser  més dinàmica i participativa.

La fira va comptar amb la participació de les entitats del Consell Local de Cooperació, l’Aula Oberta d’Arquitectes d’Osona, i un grup de joves que formen part del mòdul d’Animació  sociocultural de la Casa d’Oficis de Pla de Barris. I es va realitzr amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona a través del Pla de Sensibilització 2014.

Gran èxit de participació en una nova edició de la Fira de la Cooperació el dia de Sant Jordi