Aquest divendres 3 d’octubre a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic va tenir lloc la xerrada i debat en el marc del projecte de Pressupostos Participatius.

Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic, va presentar la conferència a càrrec de Odón Elorza, ex alcalde de Donostia (1991-2011), que va parlar de “La democràcia participativa a les ciutats”.

Elorza, va donar la seva visió sobre el projecte dels pressupostos participatius, remarcant la importància de “tenir la voluntat política del govern per portar-los a terme, i en segon lloc un equip humà de tècnics de màxima responsabilitat per valorar i portar a terme el projecte”. Va destacartambé que “no hem educat a la ciutadania en com utilitzar equipaments; hem de fer conscients als ciutadans de la despesa d’inversió i manteniment que suposa i educar a la ciutadania en els seus deures: la ciutat i el patrimoni és teu”. Un altre element clau que va concretar “és la mostra de transparència el què fa que la població participi”. “No existeix un model únic de projecte sinó que cada població ha de cercar el seu model i cal que aquest no sigui massa ambiciós” va concloure.

L’alcalde va iniciar el torn de debat començant amb una concreció sobre la difícil tasca de fer participar un a un a cada ciutadà i ciutadana exemplificant models realitzats ja a la ciutat de Vic. Va concloure el debat fent la reflexió de “m’ha quedat clara una cosa: cal iniciar els projectes de participació a l’inici del mandat per poder escoltar i donar oportunitat de pensar a tothom. Aquesta és una signatura pendent que tenim

Conferència sobre “La democràcia participativa a les ciutats” a càrrec d’Odón Elorza