En el Ple d’aquest mes d’octubre passat es va aprovar el pressupost general de l’Ajuntament per a 2017  i amb ell una partida de 150.000€ destinada als pressupostos participatius de La Vella. La zona de la Vella està formada pels barris de El Sucre, Carrer Sant Pere, El Remei, una part del Centre Històric i La Guixa.

Segons la llei, tot procés participatiu ha de comptar amb les fases següents: informativa, propostes ciutadanes, debat  – sempre i quan sigui possible per les característiques del procés-, valoració de les propostes i avaluació i retiment de comptes a la ciutadania que hi ha participat. En el cas dels pressupostos participatius s’hi afegeix una fase de votació ciutadana després de la valoració de propostes.

La fase informativa començarà el gener de 2017 i buscarà arribar al màxim possible de veïns i veïnes majors de 16 anys de la zona de la Vella amb l’objectiu que presentin les seves propostes de millora de la zona. No obstant, per anar escalfant motors amb vistes a fomentar la participació del veïnat, s’ha iniciat una ronda de contactes amb entitats, associacions, centres formatius i recursos que tenen la seu a la zona de La Vella. L’objectiu d’aquests contactes és establir complicitats i identificar conjuntament a persones clau dels barris així com actuacions que es poden fer per arribar al màxim de veïns i veïnes.

Aquest dilluns 21 de novembre s’ha fet al Centre Cívic Montseny una primera trobada en la que hi han participat representants de les associacions de veïns i veïnes del Remei, Carrer Sant Pere, Seminari Vell, Sucre i La Guixa.

ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE LA VELLA ESCALFEN MOTORS