Els veïns i veïnes que vulguin participar podran fer-ho en dos moments:

1) Presentar una proposta (1ª fase del procés participatiu). Durant el mes de març totes les entitats, centres i recursos amb seu a la zona de la Vella i les persones empadronades majors de 16 anys, podran presentar una proposta.

Podran fer-ho de dues maneres: a través d’un formulari online o bé presencialment a les reunions presencials que s’organitzaran. Com que es vol posar en valor el debat ciutadà, les propostes que es presentin per internet s’hauran de validar a les sessions presencials.

Presentar propostes és molt senzill: només cal dir la idea en una de les reunions i dir a quina necessitat de millora respon. No cal redactar un projecte ni valorar-lo econòmicament ni fer res complicat.

 

2) Votar les propostes (2ª fase del procés participatiu). Durant el mes de juny, es posaran a votació totes aquells propostes presentades pels veïns i veïnes i que compleixin els criteris de viabilitat.

 

Els pressupostos participatius de Vic són un procés autoregulat en el que les persones a títol individual que participen a la fase de propostes decideixen les regles del joc pel que fa al dia a dia del procés. A l’edició passada, els i les participants en aquesta fase van decidir que els comerços, associacions, escoles, centres etc. amb seu a la zona poguessin presentar proposta. Tanmateix, un cop s’arribi a la segona fase del procés – votació de les propostes – només podran votar les persones majors de 16 anys empadronades a la zona ja que els vots emesos s’hauran de validar amb el padró municipal.

COM PUC PARTICIPAR ALS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE LA VELLA?