Un centenar de persones vinculades a diferents aspectes de la cultura de Vic van assistir ahir, dia 18 de gener, a la presentació del PAC (Pla d’acció cultural de Vic) que es desenvoluparà al llarg d’aquest any 2017.

La presentació va anar a càrrec de la Regidora de Cultura Susagna Roura, el Regidor de Participació Ciutadana Josep- Ramon Soldevila i del consultor cultural Jaume Colomer, responsable de l’elaboració del PAC.

El Pla d’acció cultural de Vic serà el document marc i el full de ruta per els propers anys en relació a la Cultura a la ciutat. Després de VICCC i de la reflexió entorn al model de gestió de l’Atlàntica es fa necessari generar una reflexió i prioritzar unes línies estratègiques compartides entre el govern de la ciutat, els agents culturals i la ciutadania. En aquest sentit entre els mesos de febrer, març i abril es faran grups temàtiques de treballar per tal de definir prioritats, potencialitats i dificultats en relació a deu línies predefinides. D’aquests focus grups en sortirà la diagnosi que serà la radiografia cultural de la ciutat i que definirà la voluntat de la ciutadania per, posteriorment, elaborar les línies estratègiques que es desplegaran en accions concretes.

En el cas de Vic, els eixos de debat incorporen aspectes concrets i propis com són la Lectura Pública, les Arts en Viu, a més de l’Educació i la Governança. Tothom que vulgui es podrà inscriure en un d’aquest eixos per debatre’ls al llarg de dues sessions de treball de dues hores a diferents equipaments de la ciutat.

Inscripcions

Podeu trobar més informació sobre el Pla d’Acció Cultural, així com dels espais, dates i horaris dels diferents grups de debat aquí

 

 

VIC COMENÇA A TREBALLAR EN EL NOU PLA D’ACCIÓ CULTURAL (PAC)