Els drets dels infants, tema central de l’entrevista

La Maria Hristova de l’escola Santa Caterina i l’Oriol León del col·legi Sagrat Cor, van ser els consellers que van representar el consistori infantil de Vic en l’entrevista d’ahir al programa el 9 Magazín del 9TV. El col·loqui, en el qual també hi van participar membres dels consistoris infantils de Manlleu i Torelló, es va fer en commemoració del 30è aniversari de l’adopció de la Convenció sobre els Drets dels Infants de les Nacions Unides.

La consellera i conseller van parlar sobre quins creuen que han de ser els drets dels infants, i en concret, del dret a ser escoltats i a expressar-se lliurement, el dret a anar a l’escola, el dret a jugar i el dret a l’accés a informació.

En relació a l’article 17 del tractat, el qual parla del dret a l’accés a la informació, la consellera Maria va descriure que ella a la televisió mira “sèries i pel·lícules perquè puc sentir i descobrir noves emocions, i algunes pel·lícules et fan reflexionar sobre coses de la vida i et fan pensar en el que fas bé i el que no”.

El conseller Oriol va assenyalar que a ell li agrada molt “això del consistori infantil i de la política, així els nens aprenem una mica més sobre l’Ajuntament, i allà al consistori infantil ens ho passem molt bé perquè fem nous amics, i crec que és una molt bona oportunitat”.

Els dos van estar d’acord que l’experiència de participar en el consistori infantil és molt positiva.

Es pot veure l’entrevista sencera al següent enllaç:

http://el9nou.cat/video/el-9-magazin-20-11-18/

 

 

Dos membres del consistori infantil de Vic entrevistats al 9TV