La quarta edició de la jornada se centra en la biodiversitat urbana i ha reunit uns 80 alumnes, 13 mestres i també hi han participat la UVic-UCC i la Casa d’Oficis

Aquest matí s’ha portat a terme la quarta edició del Fòrum de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat a Vic (XESVIC) a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Uns 80 alumnes de primària i primer cicle de secundària d’una desena de centres educatius de Vic i 13 mestres han pogut aprendre, intercanviar experiències i experimentar entorn la biodiversitat.

Tant el regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, com el degà de la Facultat d’Educació  Traducció, i Ciències Humanes de la UVic-UCC, Eduard Ramírez, han acompanyat els representants dels centres. Ramírez ha encarregat a l’alumnat que dissenyin una part del jardí Miquel Martí i Pol que hi ha a la Universitat amb diferents tipus de plantes amb l’objectiu d’incrementar  la biodiversitat de l’espai.

La metodologia de treball d’aquest quart Fòrum ha estat dissenyada en el marc del seminari de formació de la XESVIC on hi participa professorat de totes les escoles de la ciutat.

 

La biodiversitat urbana

Enguany la biodiversitat urbana, vinculada a la vegetació, ha estat la temàtica central del Seminari i d’aquesta Fòrum. Per aquest motiu, totes les activitats dutes a terme al llarg del matí han servit per entendre aquest concepte a través de la pràctica i la simulació i poder-lo aplicar a les escoles.

Al llarg d’aquesta matinal, tot l’alumnat ha treballat en petits grups, acompanyats de dinamitzador i dinamitzadores de la UVic-UCC i de la Casa d’Oficis. De la mateixa manera, el professorat i els estudiants de Mestre de la UVic-UCC han compartit un espai de formació vinculat a la biodiversitat i a les accions d’investigació que es poden portar a terme a les escoles.

 

El Fòrum XESVic

Aquest fòrum és un espai de treball d’alumnat i professorat de les escoles i centres educatius que pertanyen a la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya. Tots els participants al Fòrum hauran d’acabar traslladant i explicant el treball fet al llarg de la jornada al seu centre.

10 centres educatius participen al fòrum de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat a Vic