Els nous 24 consellers i conselleres infantils, nomenats ahir, treballaran per convertir en més sostenible, accessible, funcional i inclusiu un parc de la ciutat

Vic va constituir ahir a la tarda per vint-i-unè any consecutiu el seu nou consistori infantil, format per 24 alumnes de 6è de primària de totes les escoles de la ciutat. La regidora d’Educació, Elisabet Franquesa, va ser la responsable d’encarregar el projecte pel qual hauran de treballar durant tot el curs escolar per indicació de l’alcaldessa, Anna Erra, que no va poder assistir a l’acte per motius personals.

Així, Franquesa va anunciar que els 24 consellers i conselleres hauran de treballar durant tot el curs un projecte de remodelació d’un dels més de 100 parcs del municipi seguint criteris de sostenibilitat, accessibilitat, funcionalitat i inclusió.

La regidora d’Educació va aconsellar als representants del consistori infantil que treballessin al voltant de cinc valors: el diàleg, la participació, la democràcia, el respecte i el consens. Elisabet Franquesa va subratllar la importància del consistori infantil com a òrgan de l’Ajuntament de Vic destinat a donar veu als infants de Vic perquè la visquin i l’estimin encara més.

Rosa M. Villegas, mare del conseller infantil sortint de l’escola Estel, Joel Serrat, va agrair la bona acollida del consistori infantil per tenir en compte el seu fill tot i no ser la persona que aportés més idees.

Villegas va agrair la gran tasca d’inclusió per visualitzar que la societat és diversa recordant que “calen solucions diferents per millorar la societat i així esdevenir-ne el motor”.

 

El funcionament del consistori infantil
Els consellers i conselleres infantils són escollits per treballar l’encàrrec fet per l’alcaldessa i l’equip de govern al llarg del curs, tot i que es dediquen unes sessions inicials a parlar d’aspectes com ara la democràcia, participació, el funcionament de l’Ajuntament, el pressupost municipal i el ple, acompanyats per l’equip tècnic de l’Ajuntament de Vic.

Els consellers i conselleres infantils actuen també d’interlocutors amb els seus companys de classe, a qui transmeten els coneixements adquirits a les sessions realitzades a l’Ajuntament i de qui recullen idees i propostes que després traslladen a les sessions de l’Ajuntament, on es debaten conjuntament amb els consellers i conselleres de les altres escoles.

A final de curs, el consistori infantil presenta a l’alcaldessa el fruit d’aquests mesos de treball. L’any passat, el treball del consistori infantil va materialitzar-se en una aplicació de mòbil per difondre el patrimoni de la ciutat.

 

El nou consistori infantil treballarà per la remodelació d’un parc de Vic