Avui comença la fase de propostes d’uns pressupostos que augmenten en 50.000 euros per tirar endavant les propostes fetes i votades per la ciutadania de la zona dels verds

Feb 172020

Pressupostos participatius 2020

Dilluns comença la campanya dels pressupostos participatius a la zona del Merma de Vic –zona verda-, formada pel barri dels Caputxins, Vic Nord, Sant Llàtzer, Quatre Estacions i part del centre històric. En total, es destinaran 200.000 euros del pressupost de l’Ajuntament per a executar les propostes guanyadores –votades pels verds- d’entre totes les que hauran estat proposades per veïnat i associacions d’aquesta zona de la ciutat.

Aquest any 2020 es portarà a terme la cinquena edició dels pressupostos participatius. La primera edició es va fer com a prova pilot a tota la ciutat. A partir d’aquesta primera experiència participativa, el procés de participació es porta a terme en cadascuna de les tres zones en què es divideix la ciutat per la Festa Major (zona verda, negra i vermella).

Poden participar en aquesta edició de pressupostos participatius, votant i fent propostes, tots els veïns i veïnes de la zona verda del Merma, majors de 16 anys, a més de serveis, escoles i entitats amb seu al barri.

 

Fase de propostes, exposició pública i votacions

Tot el veïnat i les associacions amb seu a la zona del Merma estan cridades a fer les seves propostes de millora. Entre  els  mesos  de  febrer  i  març  de  2020  es  podran  fer  propostes  vinculades  a  les necessitats de la zona dels verds. Les propostes es poden fer per internet, al portal decidim.vic.cat, omplint el formulari, i presencialment a la Biblioteca Joan Triadú i al Centre Cívic de Can Pau Raba.

Totes les propostes que arribin per Internet es posaran a debat i es validaran a les taules de propostes.

En aquest sentit, s’han programat dues taules de propostes en què es debatran les propostes rebudes i que serviran de sedàs per veure quines propostes passaran finalment a la fase de votacions. Aquestes dues sessions tindran lloc al Centre Cívic de Can Pau Raba, el 25 i el 30 de març, de dos quarts de 8 del vespre a 9 del vespre.

Entre els mesos de abril i maig es concretaran i valoraran econòmicament els projectes per part dels tècnics municipals dels departaments implicats. Així, es definirà un projecte orientatiu per poder quantificar econòmicament el seu cost i totes les associacions de veïns i veïnes de la zona validaran les propostes que passaran a votació.

El mes de juny s’exposaran totes les propostes perquè la ciutadania major de 16 anys empadronada a la zona les pugui votar.

L’exposició de propostes es farà al llarg de tot el mes de maig a diferents espais públics de la ciutat a través de lones on s’explicaran, de forma resumida, cadascun dels projectes que es posen a participació.

Vic engega els pressupostos participatius amb 200.000 euros per la zona del Merma