La situació d’excepcionalitat d’aquest any ha fet inviable que es pogués votar en les dates previstes per a aquest mes de juny i es deixarà per després de l’estiu

A causa de l’estat d’alarma i el confinament, les votacions de les propostes dels pressupostos participatius de Vic, que en l’edició d’aquest any corresponen a la zona verda del Merma, queden ajornades fins al setembre. La planificació inicial que s’havia fet des de l’Ajuntament era que les votacions es poguessin fer el mes de juny. Amb tot, malgrat que s’ha intentat complir els terminis, en aquests moments i atesa la situació d’excepcionalitat, és totalment inviable fer les votacions en les dates previstes. Així doncs, entre els mesos de juny i agost es redactaran els projectes que aniran a votació el proper mes de setembre. Les noves dates del procés de pressupostos participatius és la següent: votacions del 14 de setembre al 4 d’octubre i retorn una setmana després de les votacions.

Tot i que la fase de propostes de l’edició 2020 dels pressupostos participatius ha coincidit amb l’estat d’alarma i el confinament, mitjançant la plataforma Decidim es van recollir una seixantena de propostes fetes per la ciutadania de la zona verda del Merma. Totes aquestes propostes s’havien de concretar a les dues taules presencials de participació programades per a finals del mes de març. Aquestes dues sessions presencials havien de servir per posar sobre la taula totes les propostes, agrupar-les, validar-les i millorar-les per poder-les presentar a tècnics i polítics municipals. En contra de la voluntat de l’Ajuntament de Vic, aquest primer sedàs ciutadà no es va poder fer.

Per poder donar continuïtat al procés i, de forma excepcional, va ser l’equip tècnic qui va agrupar, validar i valorar les propostes fetes per la ciutadania de la zona verda del Merma. Un cop fet aquest primer llistat de propostes, els polítics van donar llum verda a 18 propostes ciutadanes que es posaran a votació el mes de setembre.

 

Les votacions de les propostes de pressupostos participatius de la zona verda del Merma es faran el mes de setembre
Etiquetat a: