• Entre el 14 de setembre i el 4 d’octubre es podran votar 17 de les propostes fetes íntegrament per la ciutadania de la zona del Merma que ha participat a la primera fase del procés.

 

  • Els projectes s’emmarquen en el foment de la mobilitat sostenible, intervencions per millorar el canvi climàtic i mitigar les altes temperatures de l’estiu amb refugis climàtics, accessibilitat de voreres, promoció del comerç i foment de la cultura i l’educació.

Després de finalitzar la primera fase de propostes i deliberació entre tots els veïns i veïnes, s’han preparat 17 propostes que caldrà que es prioritzin a través d’un sistema de vot ponderat. Els projectes s’emmarquen en el foment de la mobilitat sostenible, amb les intervencions per millorar el canvi climàtic i mitigar les altes temperatures de l’estiu amb refugis climàtics, accessibilitat de voreres, promoció del comerç i foment de la cultura i l’educació.

Hi ha cinc projectes d’ampliació de voreres i millora de l’accessibilitat. Com per exemple, la remodelació de la vorera del carrer camí de l’Escorial, del carrer comptat d’Osona o el carrer Indústria.

Quatre projectes de millores ambientals i adequació de parcs. Com la millora del parc de l’Era d’en Sallés, la Bassa dels Hermanos o la remodelació del parc Miquel Albó i Vidal de Llobatera (davant de l’escola Guillem de Mont-rodon) substituint els jocs infantils i incorporant-hi una zona de descans accessible. També hi ha una proposta innovadora de millorar la plaça dels Màrtirs amb jocs d’aigua integrats (tipus sortidors) que tindran la funció de joc i de mitigació d’altres temperatures durant l’estiu.

Un projecte de reconstrucció del patrimoni històric que consisteix en la remodelació de la capella de Sant Miquel Xic.

Quatre projectes relacionats amb la promoció de la bicicleta, la mobilitat sostenible i les energies renovables. Com la millora de la seguretat dels vianants al carrer Pare Coll, connectar i millorar els carrils bici de la zona verda, millorar la connexió i accessibilitat de la carretera de Manlleu, entre la ronda de Francesc Camprodon i el Coll de Vic i la promoció de l’energia solar fotovoltaica a través de la instal·lació d’una electrolinera solar.

Tres projectes per impulsar iniciatives socials i de dinamització comercial. Entre ells, la potenciació del comerç i reactivació de locals comercials tancats del carrer Nou i de l’Eixample Morató. I un projecte pedagògic i d’art urbà que té la finalitat d’enfortir els valors de la nostra ciutat vers la multiculturalitat, la diversitat, l’entorn i la natura.

Les votacions es podran fer a partir del 14 de setembre fins el 4 d’octubre. La informació dels tots els projectes es podran consultar al web on també es podran fer les votacions www.merma.vic.cat

Es podran votar un màxim de 3 projectes, ordenant-los d’1 a 3 segons les prioritats: l’opció 1 és la més prioritària i la 3, la menys important.

La partida destinada és de 200.000€.

Les persones que no disposin d’internet podran votar a presencialment al Centre Cívic Can Pau Raba (c/ Raval Cortines, 24) i a l’Oficina de turisme (pl. del Pes, s/n).

Per poder votar cal ser major de 16 anys i estar empadronat a la zona del Merma. Es podran consultar els llistat de carrers inclosos en aquesta zona a www.decidim.vic.cat. Els barris que formen la zona Verda del Merma: Caputxins, Vic nord, Sant Llàtzer, Quatre estacions, Part nord i est del centre històric.

Comença la fase de votacions de les propostes fetes pels veïns i veïnes de la zona Verda del Merma
Etiquetat a: