Comença la fase de propostes dels pressupostos participatius als barris del Remei, el Sucre, carrer Sant Pere, part del centre històric i Sentfores-La Guixa

 

Dilluns vinent comença la campanya dels pressupostos participatius a la zona de la Vella formada pels barris del carrer Sant Pere, del Remei, del Sucre, part del centre històric i Sentfores-La Guixa. En total es destinaran 200.000 euros del pressupost de l’Ajuntament, 50.000 euros més respecte la darrera edició que es va fer en aquesta zona.

Josep-Ramon Soldevila, regidor de Participació, exposa que serà la sisena edició dels pressupostos participatius i la segona a la zona de la Vella. Uns pressupostos participatius fets i decidits per la ciutadania i que cada any es porten a terme en una de les tres zones en què es divideix la ciutat per la Festa Major (zona verda, negra i vermella).

Als pressupostos participatius hi poden participar -votant i fent propostes-, tots els veïns i veïnes de la zona negra de la Vella, de 16 anys o més, a més de serveis, escoles i entitats amb seu a la zona en qüestió.

Les propostes de millora es poden fer per telemàticament o presencialment entre els mesos de febrer i març. Qui vulgui fer-ho per internet només caldrà que ompli un formulari a http://decidim.vic.cat. En canvi, qui opti per fer-ho presencialment pot anar al Centre Cívic Sentfores-La Guixa, al Centre Cívic del Montseny i a l’Oficina Municipal situada al carrer de les Basses, 3 (plaça Gaudí).

 

Dues taules de debat per treballar les propostes

 Soldevila remarca que totes les propostes que arribin per Internet o presencialment es posaran a debat i es validaran a les taules de propostes, que seran presencials o telemàtiques en funció de les mesures vigents. “Les taules serviran de sedàs per veure quines propostes passaran finalment a la fase de votacions”, explica el regidor de Participació.

En cas que puguin ser presencials, les dues sessions es faran al Centre Cívic del Montseny, el 18 i el 25 de març, de dos quarts de 7 de la tarda a 8 del vespre. Si no seran a través d’una plataforma virtual.

 

Fase de presentació de propostes i votacions

Entre els mesos d’abril i fins a juliol es concretaran i valoraran econòmicament els projectes per part dels tècnics i tècniques municipals dels departaments implicats. Així, es definirà un projecte orientatiu per poder quantificar econòmicament el seu cost.

El mes de setembre s’exposaran totes les propostes perquè la ciutadania de 16 anys o més empadronada a la zona les pugui votar.

L’exposició de propostes es farà al llarg de tot el mes de setembre i octubre a diferents espais públics de la zona a través de lones on s’explicaran, de forma resumida, cadascun dels projectes que es posen a participació.

 

Quins requisits han de complir les propostes?

  • En cas que es tracti d’una proposta de ciutat, la seu haurà de ser a la zona de la Vella.
  • Que no tinguin un cost superior a 200.000 euros.
  • Que siguin viables tècnicament.
  • Que siguin actuacions d’àmbit públic.
  • Que no estiguin inclosos en el pressupost municipal ordinari.
  • Que no condicionin altres pressupostos d’altres anys.
  • Que siguin d’àmbit municipal.
  • Que estiguin dins l’àmbit d’actuació.
  • Que siguin quantificables econòmicament.
  • Que no siguin de manteniment sinó que siguin projectes a desenvolupar.
Vic engega dilluns els pressupostos participatius amb 200.000 euros per la zona de la Vella