Fins al 31 de març es poden presentar les propostes pels barris d’sona, de la Calla, de l’Horta Vermella, de Santa Anna, de la Serra-de-senferm i de l’Estadi

 

Avui comença la nova edició dels pressupostos participatius a la zona del Nen, formada pels barris d’Osona, de la Calla, de l’Horta Vermella, de Santa Anna, de la Serra-de-senferm i de l’Estadi. Es destinaran 200.000 euros del pressupost de l’Ajuntament en propostes festes i votades per la ciutadania i entitats de la zona dels vermells.

Josep-Ramon Soldevila, regidor de Participació, explica que es destinen 50.000 euros més respecte l’última edició feta en aquesta zona amb la voluntat de seguir consolidant la participació i acostar més l’administració a la ciutadania.

Els pressupostos participatius cada any es porten a terme en una de les tres zones en què es divideix la ciutat per la Festa Major. Un sorteig en una audiència pública va determinar l’ordre rotatiu d’aquests pressupostos: la zona del Merma, la de la Vella i la del Nen.

Als pressupostos participatius 2022 poden participar-hi tots els veïns i veïnes de la zona vermella de 16 anys o més, a més de serveis, escoles i entitats amb seu en aquesta zona.

Com puc fer una proposta?

Fins al dijous 31 de març es podran fer propostes vinculades a les necessitats de la zona del Nen, de forma telemàtica o presencial. Les propostes han de complir els següents requisits:

  • Que no tinguin un cost superior a 200.000 euros.
  • Que siguin viables tècnicament.
  • Que siguin actuacions d’àmbit públic.
  • Que no estiguin inclosos en el pressupost municipal ordinari.
  • Que no condicionin altres pressupostos d’altres anys.
  • Que siguin d’àmbit municipal.
  • Que estiguin dins l’àmbit d’actuació.
  • Que siguin quantificables econòmicament.
  • Que no siguin de manteniment sinó projectes a desenvolupar.
  • En cas que es tracti d’una proposta de ciutat, la seu haurà de ser a la zona vermella del Nen.

Les propostes de millora es poden fer entrant a elnen.vic.cat o presencialment als centres cívics de la zona (CCVic Santa Anna, CCVic Plaça Osona i CCVic Serra-de-senferm) i al local de l’associació de veïns i veïnes a l’avinguda de l’Horta Vermella.

Dues taules de debat per treballar les propostes

Totes les propostes que arribin per Internet o presencialment es debatran i es validaran a les taules de propostes que serviran per a agrupar, millorar i filtrar les propostes que passaran finalment a la fase de votacions.

Les taules de debat seran al Centre Cívic Santa Anna el 22 i el 29 de març de dos quarts de 7 de la tarda a les 8 del vespre.

 

Fase de presentació de propostes i votacions

Entre els mesos d’abril i agost es concretaran i valoraran econòmicament els projectes per part dels tècnics i tècniques municipals dels departaments implicats. Així, es definirà un projecte orientatiu per poder quantificar econòmicament el seu cost.

El mes de setembre s’exposaran totes les propostes perquè la ciutadania de 16 anys o més empadronada a la zona les pugui votar.

L’exposició de propostes es farà al llarg de tot el mes de setembre i octubre a diferents espais públics de la zona a través de lones on s’explicaran, de forma resumida, cadascun dels projectes que es posen a participació.

El tècnic de participació ciutadana, Feliu Fusté, ha remarcat que les fases estan molt ben diferenciades perquè la ciutadania tingui temps de treballar les propostes, i les votacions per tal de poder aconseguir el millor projecte per la zona del Nen.

Vic engega els pressupostos participatius amb 200.000 euros per la zona del Nen
Etiquetat a: